Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: BMW i8 Roadster & Coupe
Odslej tudi kot roadster
Pri BMW-ju trdijo, da je novi i8 športnik prihodnosti, in odslej je na voljo v dveh karoserijskih različicah. Kupeju se pridružuje še roadster.
Marko Hanželič
29. november 2017 | 19:54:39

Bavarci so svojemu hibridnemu 2+2 kupeju po treh letih na trgu privoščili osvežitev, obenem pa predstavili tudi odprtostrešno karoserijsko različico z električno podprto platneno streho. Podobno kot Coupe je tudi i8 Roadster postavljen na LifeDrive-platformo, ima karoserijo iz aluminija ter varnostno kletko iz s karbonom ojačanih umetnih mas. Streha je iz platna, električno gnana, odpiranje in zapiranje le-te je mogoče do hitrosti 50 km/h ter traja 15 sekund.

Predstavitev Roadsterja je bil tudi ustrezen trenutek za vgraditev izboljšanega hibridnega sistema, kar pomeni uporabo baterije zmogljivosti 34 Ah (prej 20 Ah), kar omogoča zalogo 11,6 kWh energije (prej 7,1 kWh). Dodatno moč so namenili tudi elektromotorju, kar pomeni, da le-ta zdaj zmore 105 kW (143 KM). Do hitrosti 105 km/h se je tako mogoče voziti izključno na elektriko, s pritiskom na tipko eDrive pa celo do 120 km/h.

Skupna moč hibridnega pogonskega sklopa je tako 275 kW (374 KM), v pravljičnem ECE-ciklu pa Roadster porabi 1,9 litra bencina na 100 prevoženih kilometrov in v okolje izpusti 46 gramov okljikovega dioksida na kilometer.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija