Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Mercedes CLS Coupe
Novi CLS najprej obiskal Slovenijo in Hrvaško
Da je naša dežela poleg hrvaškega Jadrana zanimiv za velike avtomobilske proizvajalce, dokazuje serija fotografij, ki so jih pri Mercedesu posneli v nogometnem centru na Brdu pri Kranju, na otoku Pag ter na Jadranski magistrali.
Peter Pirkovič Mercedes
30. november 2017 | 11:30:37

Torej, nova generacija CLS-a je na salonu v Los Angelesu končno pokazala svoj novi obraz, ob tem pa je hkrati jasno, da se pri Mercedesu uvaja nov oblikovalski jezik, ki bo krasil tudi bodoči razred A, pod korenito oblikovno spremembo pa se tudi tokrat podpisuje Slovenec Robert Lešnik. Kupejevski CLS je novi izdaji izdelan na platformi razreda E, nekaj dimenzijskih sprememb pa CLS-u omogoča, da ta na zadnjo klop sprejme 3 potnike, medtem ko bo prtljažnik s 520 litri osnove dovolj velik (naslon deljiv 40:20:40) za vsakdanje potrebe potnikov. Potniška kabina je opazno sorodna z razredom E, kjer v prvi vrsti kraljujejo digitalni merilniki in osrednji zaslon, odprtine za zrak ter znana multimedija. Kar se napredne tehnologije tiče, je CLS od prenovljenega razreda S podedoval večino uporabnih sistemov, kjer velja izpostaviti kopico asistenčnih sistemov in ultra napredne LED žaromete, ki osvetljujejo do 650 m pred vozilom.

Avto, ki bo kupcem povečini na voljo od poletja 2018, bo imel možnost izbire dveh novih dizlov in enega bencinarja (CLS 450 4Matic) z blagim 48-voltnim hibridnim sistemom, katerega skupna sistemska moč je 286 kilovatov in 750 Nm navora. Za Evropo bosta najverjetneje bolj zanimivi izvedbi 350d z 210 kilovati in 450d z 250 kilovati, obema pa je skupen štirikolesni pogon 4Matic. Na salon v Detroit v začetku prihodnjega leta prihaja še hibrid CLS 53 s 429 konji, spomladi pa so na sporedu še AMG-jevi izdelki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Kar živčen postanem,ko na tako lepem in elegantnem avtomobilu vidim tako nagravžno grde feltne...ne vem kaj ga serjejo s temi črnimi feltnami zadnje čase,pa komu je to všeč? Ajde,pogojno na kakšnega nafriziranega Megana RS ali Hondo Civic Type-R bi še pasale,na vse ostalo pa ne,sploh pa ne na tega CLS-a...
30.11.2017 13:39:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija