Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Ford Mustang Bullitt
Legenda je po 50 letih ponovno oživela
Pisalo se je leto 1968, ko so so v Hollywoodu premierno predstavili triler Bullitt, kjer sta v glavnih vlogah zaslovela Steve McQueen in takratni Fordov mišičnjak. Danes, pol stoletja kasneje, so na detroitskem salonu znova predstavili Mustanga Bullitt, a tokrat v bolj moderni izvedbi.
Peter Pirkovič Ford
15. januar 2018 | 9:38:11

Tako kot original izpred 50 let, tudi novodobni Bullitt, izdelan na osnovi Mustanga GT, nosi znano zeleno barvo, pod sprednjim pokrovom ima vgrajen petlitrski V8 motor z vsaj 475 konji (natančen podatek še ni znan) in ročnim menjalnikom, kar je dovolj, da avto doseže najvišjo hitrost 263 km/h. Dodatno je avto opremljen še z 19-palčnimi platišči, s posebnimi zaključki izpušnega sistema, opazni so številni vložki kroma, Brembo zavore, Recaro sedeži in številni napisi Bullitt.

Salon v Detroitu so Fordovci izkoristili za prijeten skok v zgodovino, saj so ob bok novemu modelu postavili ostarelega Mustanga Bullitta izdelanega 8.januarja leta 1968, ki ga je vozil Steve McQueen. Z njim se je na oder pripeljala McQeenova vnukinja Molly, a ta primerek že dolgo časa ni več v rokah družine McQueen. Namreč, Robert Kiernan iz Nashvillea (Tennessee) leta 1974 ni izpustil priložnosti, ko se je za ta avto v reviji Road&Track znašel oglas med rabljenimi vozili (1968 Bullett Mustang driven by McQueen in the movie. Can be documented. Best offer). No, dobra tri leta kasneje si je Steve McQueen premislil in skušal prepričati Kiernana, da mu ga proda. Večkrat ga je klical, poslal mu je celo pismo, a Kiernan ni popustil in original je še danes pri njem oziroma pri njegovem sinu Seanu.

 

Danes ima ta avto prevoženih nekaj več kot 74 tisoč km, zadnjič pa je bil vožen v začetku leta 1981. A so ga zdaj Fordovci za to priložnost spravili k življenju. Znano je, da sta bila za snemanje filma izdelana dva primerka. Eden je zdaj pri Kiernanu, drugega pa so pred nekaj leti našli popolnoma uničenega v Mehiki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija