Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Volkswagen Jetta
Novi veter
Nemci so v Detroit pripeljali novo Jetto, ki je eden njihovi najbolj prodajanih modelov v ZDA.
Artur Švarc
15. januar 2018 | 9:57:57

Sedma generacija Jette je postavljena na VW-jevo MQB platformo, ki po besedah proizvajalca avtomobilu daje same izboljšave: več je prostora v kabini, izboljšana je poraba, omogoča pa bolj napreden dizajn.

Oblikovne spremembe na ameriški Jetti niso radikalne. Večja je maska, nove so luči v obliki črke C. Kupejevska silhueta se zaključuje na zadku, ki je bolj razgiban, nove pa so tudi luči.

V notranjosti so novi materiali, 10-barvna osvetlitev in elementi z obliko trapeza kot na primer zračniki. Infotainment ima večji zaslon, ki je nagnjen proti vozniku, poslovili pa so se tudi klasični analogni merilniki.

Na seznam opreme so dodali sistem za samodejno zaviranje v sili, sistem za preprečevanje trka, aktivni tempomat in sistem za nadzor mrtvega kota, tudi zadaj.

Motorizacija je nespremenjena: limuzino poganja 1,4-litrski turbo s 110 kW in 249 Nm navora. Šeststopenjsko avtomatiko je zamenjala nova, osemstopenjska, Jetta pa bo na voljo tudi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Američani bodo avto dobili v drugem četrtletju letošnjega leta, z začetno ceno 18.545 dolarjev pa je 100 dolarjev cenejša od predhodnice.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Škoda!?
15.1.2018 10:27:24
MaStr
Kakšen dolgčas ...!
15.1.2018 12:58:14
ripmork
Zelo všečno tole, dobri proporci.
15.1.2018 19:16:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija