Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: VW Atlas Cross Sport
Kupejevski Atlas
Pri Volkswagnu bodo dvojo SUV-jevsko ofenzivo na severnoameriški trg nadaljevali s kupejevsko različico Atlasa.
Marko Hanželič
28. marec 2018 | 11:52:04

Zadevščina se bo javnosti predstavila v New Yorku, konceptni predstavnik pa je glede na videno in slišano iz tovarne, že precej blizu serijske proizvodnje, ki je napovedana za začetek prihodnjega leta. Kot že ime pove, je Atlas Cross Sport različica sedemsedežnega SUV-ja, ki ga VW že prodaja na severnoameriških tržiščih, razlika s slednjim pa je seveda v kupejevski zunanjosti, športnejši maski hladilnika in širšimi blatniki.

Atlas Cross Sport je postavljen na 22-palčna kolesa, na zadek so mu namestili zajeten spojler, poganja pa ga hibridni pogon v kombinaciji 3,6-litrskega V6 in dveh elektromotorjev, ki ju podpira 18 kWh-baterija. Notranjost sicer ni tako futuristična kot pri novem Touaregu, vsekakor pa ne manjka digitalnih prikazovalnikov. V primerjavi z Atlasom je Cross Sport za odtenek krajši, kar prispeva tudi k bolj športnemu nastopu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Kako je lahko "coupé", če pa ima 4 vrata? To tudi ni "Coupé 2 + 2". To je obična šiš-miš z znižano streho.
28.3.2018 12:01:00
spartan
A volan še lahko dajo tanjši....ne takšnega iz VW Up!...kar z VW otroškega vozička ga lahko vzamejo.
28.3.2018 12:01:50
slovencsm
Meni je pa oblikovno všeč. Ima skladne linije. Ali je kupe ali ni, je zame irelevantno. Danes tako ni več avtomobila 'standardne' oblike. Vsi nekaj na novo izumljajo s ciljem privabljanja novih kupcev. Notranjost lepa, se pa pridružujemo spartanu glede mnenja o volanu. Lahko bi recimo vzeli volan iz Arteona (R-line verzija).
28.3.2018 12:31:31
alfafil
Kot celota je lep, kot T-Roc na steroidih.
28.3.2018 12:50:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija