Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Ford Transit in Tourneo Custom
Za družine, obrtnike, gradbince in aktivne pustolovce
Ford je že lani prenovil njihova dva večja kombija in ju v teh dneh končno poslal tudi na slovenske ceste. Zanje naj bi se letos našlo okrog 1500 novih kupcev, kar je primerljivo z lanskim prodajnim načrtom. Jasno, prevladoval bo potniški Transit Custom.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
4. april 2018 | 15:55:39

cenik.pdf

Tourneo in Transit z oznako Custom prinašata prenovljeno zunanjo podobo, a ostajata na istih dimenzijah (dve dolžini) in pri enakih podizvedbah. Namreč, gre za vozilo, ki je lahko prostoren družinski partner na dolgih poteh ali pa službuje v rokah manjših obrtnikov, podjetnikov ali gradbincev. Temu primerno so na voljo različice Transit Custom Furgon, Custom Kombi Furgon in Custom kombi, kjer bodo kupci bolj kot na udobje pozornejši na zmogljivosti in dimenzije tovornega prostora. Pri nekaterih izvedbah je na voljo do 3,9 m tovornega prostora po dolžini (z dodatno loputo pod sovoznikovim sedežem) ali do 8,3 m3, hkrati pa največja nosilnost znaša do največ 1455 kilogramov. Zagotovo pri nakladanju v poštev pridejo še velika odprtina bočnih vrat, poklopni strešni nosilci z nosilnostjo do 130 kg in najširši tovorni del med kolotekoma.

Na drugi strani se Tourneo (s kratko in dolgo medosno razdaljo) predstavlja v povsem potniški verziji Custom, kjer bodo uporabniki cenili možnost odstranitve sedeže in njihovo obračanje, manjkala ne bo niti kopica odlagalnih mest, 14 prezračevalnih šob in dejstvo, da si je Tourneo zaslužil 5 zvezdic na Euro NCAP preskusnih trčenjih. Potniška kabina nosi deloma nov obraz armaturne plošče, ki je soroden s tisto iz Fieste, ne manjka multimedijski vmesnik Sync3, opazna je tudi vgradnja kakovostnejših materialov.

Za pogon bodo tudi v prihodnje skrbeli trije znani dvolitrski dizelski motorji z 78, 96 in 125 kilovati moči, ki bodo povezani z 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim dvosklopčnim menjalnikom. Servisni interval je zapovedan na 60 tisoč kilometrov ali na vsaki dve leti, a imata oba modela vgrajen sistem, ki spremlja način vožnje in uporabe vozila, temu primerno pa lahko ta že veliko prej voznika opozori, da je potreben servisni pregled. Kot že omenjeno, izboljšala se je slika aktivne varnosti, saj ima Tourneo Custom v novi podobi med drugi na voljo sistem za opozorilo vozila v mrtvem kotu pri zapuščanju parkirnega prostora, sistem za samodejno zaviranje v sili s prepoznavo pešcev, opozorilo za nenamerno menjavo voznega pasu in tempomat.

Cene so vezano na prenovo nekoliko višje, a temu primeren je tudi daljši spisek serijske opreme. Tourneo Custom je na voljo za najmanj 32.090€, medtem ko se cene verzij za poslovne uporabnike začnejo pri 19.672€ brez vključenega DDV.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija