Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Ford Ecosport
Resnost nove generacije naj bi prinesla 30 kupcev mesečno
Ford je po nekaj letih prenovil EcoSporta. Zavedajo se, da globalni produkt, ki je prihajal iz Indije, na evropskih tleh ni doživel želenega učinka, zato so se prenove lotili precej bolj zavzeto in natančno.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
19. april 2018 | 11:10:51

cenik.pdf

V Sloveniji so v preteklih letih prodali vsega skupaj 20 primerkov EcoSporta. Priznavajo, da se z njim niso prav veliko ukvarjali pravzaprav že vse od njegove prve predstavitve, saj so največjo težavo predstavljali roki dobave (pol leta), nekonkurenčna cena, hkrati pa ta ni bil izdelan po meri evropskega kupca. V drugo so precej stvari spremenili. Po ukinitvi modela B-Max so proizvodnjo EcoSporta preselili v romunsko tovarno v Craiovi, kjer so Fordovci vložili svežih 200 milijonov, da bi celoten proces potekal brezhibno. 

EcoSport sicer ostaja na enaki osnovi, prvi stik z njim pokaže, da je to povsem nov in Evropi prilagojen avtomobil. Zunanja oblika sicer prinaša svežino in znane hišne oblikovne linije, ki EcoSporta na cesti naredijo prepoznavnega. Fordovci pravijo, da naj bi bilo novih kar 2300 sestavnih delov, kar se najbolj opazi v notranjosti. Izbira kakovostnih materialov, 8-palčni zaslon (Sync3) z navigacijo, pametni ključ, zagon motorja preko gumba, novi sprednji sedeži in zadnja klop, opazno izboljšana zvočna izolacija je le nekaj pomembnih sprememb, ki jih prinaša EcoSport. Dolžina seznama dodatkov je seveda odvisna od izbire paketa opreme (Trend, Style, Titanium, ST Line) in doplačljive opreme, obenem pa velja omeniti, da pri njem Fordovci ponujajo tudi nekaj individualizacije (barvna kombinacija zunanjosti).

Kar se tiče tehnike, največ pozornosti bo pri tem športnem terencu doživel litrski trivaljnik EcoBoost, v treh stopnjah moči (74, 88 in 103 kW), medtem ko bo predvidoma do konca leta na voljo tudi 1,5-litrski TDCi s 74 kilovati. Slednjega takrat zamenjajo s povsem novim dizlom 1.5 EcoBlue 125 konji in 300 Nm navora. In edino slednji bo na voljo s štirikolesnim pogonom i-AWD, s 16-centimetrskim odmikom karoserije od tal (pri bencinsko gnanih različicah je odmik še za 3 cm višji) pa bo sposoben za potep po makadamski ali snežni podlagi. 

EcoSport je v novi generaciji tudi do 1500€ cenejši od predhodnika, ob dejstvu, da je novinec še nekoliko bogateje opremljen. Osnovna cena se začne pri 15.990€, a ta ne bo najnižja, saj trenutno še ni na voljo različice z 1.0 Ecoboost s 74 kilovati. Kljub zelo opaznemu napredku se Fordovci niso odločili za vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v sili, ima pa na voljo kamero za vzvratno vožnjo (samo v primeru, da Ecosport nima rezervnega kolesa na zadnjih vratih), sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu, ksenonske žaromete, tempomat in nekaj drugih dobrot.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Še zmeraj je grd in predrag.
19.4.2018 14:52:41
jetman
Vsi Fordi so postali predragi. Njihovi servisi so pa itak zgodba zase.
20.4.2018 8:01:56
spartan
Servisi Forda so res dragi. Sem bil pred kratkim na servisu, olje in oljni filter 130 €.
20.4.2018 8:54:56
IcEmAn
Prej (do facelifta) skupno 20, zdej pa kar 30 mesečno? Optimisti..... Prtljažna vrata so pa tud neki boljšega
20.4.2018 18:22:59
alfafil
Smešen avto, kot bi ga delali v Indiji.
20.4.2018 19:36:40
bacco
Saj do zdaj je bil iz Indije
23.4.2018 12:21:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija