Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Nissan Leaf
Postal je prepoznavnejši in obljublja več dosega
Z včerajšnjim dnem je polovica Nissanovih trgovcev po Sloveniji (pet prodajnih mest) začela s prodajo druge generacije elektrognanega Leafa, za katerega bo v začetnih nekaj mesecih nekoliko daljša čakalna doba. Namreč, v prvih štirih mesecih letošnjega leta so globalno zabeležili že več kot 30 tisoč naročil.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
1. junij 2018 | 12:17:26

Japonski mojstri oblikovanja so pri snovanju nove generacije le upoštevali kritiko javnosti in v drugem poskusu avto oblikovali na precej bolj všečen način. Poleg oblike bodo pri kupcih pomembno vlogo igrale tudi številke zunanjih dimenzij, saj je Leaf s 4,49 metra dolžine, 2,7 metra dolgim medosjem in 435-litrskim prtljažnikom postal povsem spodoben avto za vsakdanjo uporabo. Tudi prostora za kolena na zadnji klopi je dovolj. 

Pogonski sklop je sestavljen iz elektromotorja s 110 kilovati moči in 320 Nm navora, medtem ko baterija s kapaciteto 40 kWh (garancija na kapaciteto baterije je 8 let) zmore zagotavljati za 270 kilometrov, v mestih na papirju morda tudi do 390 km vožnje. Seveda, v optimalnih razmerah, saj se pozimi ta doseg bistveno zniža. Ker 90 odstotkov uporabnikov svoje električarje v Sloveniji polni bolj ali manj na domačem omrežju, bo tak proces do 100% potekal dobrih 21 ur, oziroma priklop čez noč bo dovolj za mestno vožnjo, saj naj bi v povprečju slovenski voznik prevozil le 45 km dnevno. Nissan za zdaj ne omogoča nakupa domače polnilne postaje, kar pa ne izključujejo za prihodnost, v primeru takšnega povpraševanja pa kupce preusmerjajo na Petrolovo ponudbo. Seveda, pri Leafu obstaja še možnost polnjenja preko javnih polnilnic (32A), kjer takšen proces traja dobrih 7 ur, medtem ko 50 kWh hitre polnilnice zagotavljajo 80% v 40 minutah.

Nissan pri Leafu ne bo ponujal osnovne opreme Visia, pač pa bo ponudba temeljila na treh paketih opreme (Acenta, N-Connect in Tekna). Začetna cena zanj pri nas znaša 35.490€, kjer ni vključena državna subvencija v višini 7500€. V osnovni opremi je med drugim tudi e-pedal, ki je sicer dobil nagrado za inovacijo, a v bistvu prinaša povečano regeneracijo in s tem lenarjenje na stopalki zavoro. Druga Nissanova tehnološka novost, ki jo uvaja v Leafa in Qashqaija, je sistem ProPilot za napol samostojno vožnjo na označenih cestah in sistem Propilot park, ki vozniku omogoča samojstojno parkiranje.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Kako ceneje do novega Leafa 2 ? Osnovni model (Visia oprema) za 31.886 EUR. Če upoštevamo še nepovratna sredstva s strani države v višini 7.500 €, je torej končna cena z DDV-jem zelo ugodnih 24.386 EUR (prevzem v Ljubljani). Pri bolj opremljeni verziji je prihranek še večji. Več tukaj: http://dems.si/nissan-leaf-3/
1.6.2018 22:19:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija