Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Ni za nas: Toyota Crown
Krona Toyotine ponudbe
Pri Toyoti so za domači trg razkrili novo generacijo modela Crown, ki temelji na platformi TNGA in ponuja predvsem veliko udobja ter prostora.
Marko Hanželič
27. junij 2018 | 6:47:46

Toyotina admiralska ladja na japonskem trgu je sicer Century, Crown pa je v deželi vzhajajočega sonca bolj mainstreamovski prestiž. Petnajsta generacija je prva, za katero pri Toyoti trdijo, da je v popolnosti povezana z digitalnim svetom. Crowna so testirali na Nürburgringu, zato naj bi omogoča tudi nekaj dinamičnih vzgibov, v primerjavi s predhodnikom pa je model nekaj malega zrastel v dolžino, kar naj bi pomenilo tudi nekaj več prostora za noge potnikov v drugi sedežni vrsti. 

Notranjost je dobila bolj kakovostne materiale, armaturna plošča je v celoti digitalna, uporaba TNGA-platforme pa prinaša manj hrupa v notranjosti in nižje težišče, kar prispeva tudi k smerni stabilnosti vozila. Novi Crown bo sicer na voljo z dvema pogonskima sklopoma, in sicer s kombinacijo 2,5-litrskega bencinskega motorja in elektromotorja ter Ni-MH baterijami, ki zmore največjo moč 166 kW (266 KM) ali 3,5-litrskim bencincem in elektromotorjem ter litij-ionskimi baterijami in največjo močjo 264 kW (359 KM). 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija