Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Ariel Atom 4
Novi posebnež
V sklopu Goodwooda so pri Ariel Motor Company predstavili novo generacijo odprtega mikro športnika.
Artur Švarc
11. julij 2018 | 9:59:08

Razen stopalk za sklopko in zavoro in pokrova za gorivo, je vse ostalo spremenjeno. Četrta generacija je malce večja, šasija pa je v primerjavi s predhodnikom pridobila 15 % na trdnosti.

Tako je v notranjosti več prostora, dodali pa so tudi večji rezervoar, ki zdaj omogoča 300 milj dosega. Srce posebneža je turbo 2-litrski štirivaljnik s 320 KM in 420 Nm navora, sposojen pri Honti Civic Type R. Do stotice pospeši v desetinki manj kot treh sekundah, do 160 km/h pa v 6,8 sekunde. Končna hitrost je 261 km/h.

Opcijsko bo na voljo tudi sistem proti zdrsavanju koles in launch control, ki jih ima Atom V8. Moč se na zadnji kolesni par prenaša prek 6 šeststopenjskega ročnega menjalnika in diferenciala z delno zaporo. Spredaj ima 16-, zadaj pa 17-palčna kolesa, serijsko so tu Bilsteinovi blažilniki, opcijsko vam jih zamenjajo z Ohlinsovimi. Če denarnico odprete še malce več, dobite karbonska platišča.

Cena na domačem otoku se preračunano začne pri 45.200 evrih, letno pa bodo naredili 100 primerkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija