Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Volvo V60
Med svojimi vrstniki je najdaljši in ima največji prtljažnik
Volvo v Slovenijo pošilja prve primerke prenovljenega modela V60. Klasičnemu karavanu s trenutno dvema dizloma se čez nekaj mesecev pridružuje še terenska Cross Country verzija in možnost izbire hibridnih pogonov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
14. september 2018 | 9:23:53

cenik.pdf

Oblikovno je tudi V60 nadaljeval ustaljeno oblikovalsko delo hišnih oblikovalcev in je kot tak precej soroden z večjim bratom V90. Pravzaprav si z njim in drugimi delijo tudi platformo, na kateri je bil V60 grajen. S 4,78 metra dolžine se je v novi podobi vidno povečal , a je še vedno za skoraj 20 cm krajši od brata z oznako V90. Z nekaj centimetrskim prirastkom na medosni razdalji (2872 mm) je oblikovno prepoznavna potniška kabina dovolj prostorna in udobna za potovanja štirih potnikov na daljše razdalje. Dodano vrednost pri tem avtomobilu prinaša še zajeten prtljažnik, ki z osnovnimi 529 litri prekaša vse sebi podobne premium tekmece, po potrebi pa ga je možno še povečati na več kot 1300 litrov.

V začetni fazi prodaje bosta na voljo le dva motorja in sicer dizelska D3 s 110 kilovati in D4 s 140 kilovati moči. V obeh primerih bo možna izbira med klasičnim ali samodejnim 8-stopenjskim menjalnikom, medtem ko bo želja po štirikolesnem pogonu AWD izvedljiva šele pri bencinski verziji motorja T6, ki zagotavlja 310 konjev moči. Kot že omenjeno, ponudba se v nekaj mesecih dopolnjuje še s hibridnim pogonom oznak T6 in T8, medtem ko bo terenska različica CC na voljo predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Na slovenskem trgu bodo Volvovi trgovci prvim kupcem ponudili možnost nakupa V60 po posebni promocijski ceni. Volvo V60 D3 z ročnim menjalnikom in paketom opreme Edition bo nekaj mesecev na voljo za 36.990€, medtem ko bo V60 z D4 motorjem, 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, LED žarometi, navigacijskim sistemom in digitalnimi merilniki na voljo za 43.990€. 

V kolikor preverjamo redni cenik, se cene tega modela sicer začnejo pri 41.902€ in sežejo vse tja do 60 tisoč evrov. A po uveljavi novega režima meritev WLPT bodo omenjene cene le nekakšen začetek pri nakupnem procesu vozila, saj bo ob morebitni želji kupca po na primer večjih platiščih ali drugi dodatni opremi, ki vpliva na težo vozila, lahko cena poskočila za 3, 6 ali celo 11 odstotkov, zaradi uvrstitve avtomobila v višji davčni razred (davek na motorna vozila) na podlagi izpusta CO2 emisij.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
911
Perfekten, ampak ne vem kaj Volvo dela s svojimi motorji, v novem V60 imata D3/4 slabše pospeške in končno hitrost glede na prejšnjo generacijo V60. Imajo tukaj vmes kakšni okoljevarstveni prijemi?
14.9.2018 11:06:10
jjs
Po mojem oboje. Površen pogled na tabele pokaže +/-100 kg več kot prej, razni EUROXX in WLPT vedno bolj dušijo motorje, tako da ja, je kar je. Vseeno bi tole ostalo moja prva izbira, če bi še vedno moral prevoziti toliko km letno. Ampak kakšen dostopen bencinar bi pa tudi prav prišel.
14.9.2018 15:27:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija