Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Kia Ceed
Rekordno prodajo iz leta 2009 bo težko doseči
Februarja pred devetimi letimi so v statistiki za Ceeda zabeležili daleč najboljšo prodajo, ko je bilo celo več prodani Ceedov od prodajnega prvaka VW Golfa, zato so leto 2009 zaključili z več kot 2700 prodanimi primerki. S prihodom nove generacije Ceeda si obetajo sicer polovico nižjo prodajno sliko, a bo tudi ta dovolj dobra glede na razvijanje trga.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
27. september 2018 | 8:53:26

cenik.pdf

Prvi Ceed je bil izdelan decembra leta 2006 in od takrat so jih v slovaški tovarni v Žilini izdelali že več kot 1,2 milijona, zato s podobnim tempom zrejo tudi v prihodnost. Čeprav je priljubljenost SUV-jev trenutno v popolnem vzponu, povpraševanje po tradicionalnih izvedbah avtomobilov v Golfovem razredu ni tako zelo padlo. Zato bodo z novim Ceedom pri Kiji napadli širok nabor kupcev, saj poleg klasične petvratne kombilimuzine, v kratkem prihaja še karavan, temu sledi izvedba Shootingbrake, v začetku leta 2019 sledi še športna različica GT (in dobro založen paket GT Line), za prihodnje leto pa pripravljajo še eno novo skrivnostno verzijo. 

Ceed z novim svežim obrazom, izdelan na K2 platformi, je v 5-vratni kombilimuzinski različici 20 milimetrov širši (1.800 mm) in 23 milimetrov nižji (1.447 mm) v primerjavi s predhodnikom. Njegova medosna razdalja še naprej ostaja 2.650 mm, prav tako identična je pri 5 vratni izvedbi tudi dolžina, medtem ko je karavan vendarle pridobil nekaj milimetrov v dolžino. Dimenzijski dodatki se v praksi kažejo predvsem v notranjosti vozila, kjer je nekoliko več prostora na zadnji klopi, obenem se je povečal tudi prtljažnik pri obeh izvedbah. Pri petvratni različici ta meri 395 litrov, pri karavanu pa kar 625 litrov in spada med največje v razredu.

Kabina prinaša širok nabor novih tehnologij, ki povečujejo udobje potnikov. Multimedijski vmesnik je na voljo z avdio sistemom s 7-palčnim zaslonom na dotik ali navigacijskim sistemom z 8-palčnim zaslonom na dotik, z navigacijo in sistemom povezljivostnih storitev Kia Connected Services, ki ga omogoča TomTom. Sistem nudi povezljivost pametnih telefonov s platformama Apple CarPlay in Android Auto, a ta pri nas še ne deluje. Kupci si lahko omislijo zmogljivi JBL Premium zvočni sistem s Clari-Fi tehnologijo obnove glasbenih datotek. Bluetooth povezljivost je del serijske opreme.

Bistvene spremembe so se zgodile tudi na področju vozne dinamike. Ta je bil bolj ali manj v celoti razvit na evropskih tleh, zato so prenekatera testiranja potekala tudi na slovitem dirkališču Nurburgring. Inženirji so se pri razvoju novega modela osredotočili na odpravo hrupa in vibracij, veliko izboljšav so opravili na podvozju in krmilnem mehanizmu. Pri motorjih je možna izbira tako bencinskih kot dizelskih agregatov. Največ poudarka bo na litrskem turbo motorju z 88 kilovati moči, v ponudbi je tudi zmogljivejši 1,4-litrski turbo motor s 103 kilovati moči, za tiste manj izbirčne pa je na voljo še vedno osnovni 1,4-litrski MPI motor s 74 kW. Pri dizlih bo izbira omejena le na 1,6-litrski CRDi motor s 115 ali 136 konji, a bosta ta dva in novi 1.4 T-GDI na voljo s sedemstopenjskim samodejnim dvosklopčnim menjalnikom. S sistemom Drive Mode Select, ki bo imel na voljo dva programa (Normal in Sport), bo uporabnikom omogočal prilagoditev vozila njihovemu načinu vožnje, kar pomeni, da bo prišlo do spremembe trdote volana in značaja delovanja motorja.

Omembe vredno je tudi dejstvo, da bo Ceed bo kot Kijin prvi model v Evropi ponujal sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LFA), ki se primerja stopnji avtonomne vožnje. Sistem LFA (Lane Following Assist) spremlja vozeča vozila in talne cestne označbe, kar mu pomaga pri ohranjanju vozila na voznem pasu. Sistem z uporabo radarskih senzorjev nadzira pospeševanje, zaviranje in upravljanje z volanom glede na kolono vozil spredaj ter ohranja varno razdaljo, deluje pa pri hitrostih od 0 do 130 km/h. Poleg tega bo Ceed, odvisno od paketa opreme, opremljen še z radarskim tempomatom, sistemom za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu, sistemom za opozarjanje pred trkom za vozilom, sistemom za samodejno parkiranje ter sistemom za zaznavo pešcev z vibracijami na volanu, ki deluje v povezavi s sistemom za samodejno zaviranje.

Osnovni Ceed ima pri nas začetno redno ceno 19.190€, a že takoj ponujajo 3200€ popusta, kar pomeni 15.990€. Zdaj pa pozor. V kolikor k njim pridete z gotovino vam postrežejo še s 1500€ popusta, pri izbiri financiranja pa je ta popust kar 3000€. Torej, osnovna cena takšnega tako stane 12.990€, kar se sicer dobro sliši, a bo v tem primeru, na primer zavarovalna premija obračunana na tisto najvišjo redno ceno. Za več konkretnih podatkov prilagamo cenik ali pa predlagamo obiska v prenovljene prodajne salone.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Macolar
Kiksnili so pri volanu. Ne razumem zakaj vedno več proizvajalcev dela te krapč volane.
27.9.2018 10:20:26
spartan
Cena je dobra, Ford se lahko skrije.
27.9.2018 11:10:54
shark911
Macolar,kaj pa je narobe z volanom??
27.9.2018 11:22:51
shark911
Mimogrede: karavan ne prihaja v kratkem,ampak ga imajoo trgovci že na zalogi v salonih! Sicer pa,moti me samo,da je zdaj tudi Kia začela nategovat s temi popusti ob financiranju....oglašujejo ceno na avto.netu,zraven ob ceni celo piše "gotovinski popust",potem spodaj pa,da ta cena velja samo ob financiranju (torej na gotovino je avto dražji,kljub temu da ob ceni piše da je možen gotovinski popust?) ?!? Najmanj kar je,bi jih moral zaradi tega obiskati tržni inšpektor zaradi zavajujočega oglaševanja...
27.9.2018 11:32:27
alfafil
V primeru 3000 popusta, lahko položiš največ 30%, kar najbrž pomeni, da skozi obresti dobijo to nazaj. Ugodno? Sami se odločite.
27.9.2018 16:36:12
shark911
Tako je,skozi obresti vse dobijo nazaj,ker sicer samo po sebi ni sporno...narobe je,da potem oglašujejo to nizko ceno,po kateri ga ne moreš kupiti,ampak samo najeti drag leasing! Kot pravim,zadeva je zrela za inšpekcijo zaradi zavajujočega oglaševanja!
28.9.2018 14:57:26
Barbika
Če upoštevaš popust, 7-letno garancijo in bogato serijsko opremo, je to verjetno zopet best buy nižjega srednjega razreda. Je pa zanimivo, da prihajajo v ospredje tudi pri Kiji ponovno bencinski motorji.
3.10.2018 10:26:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija