Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mercedes razred C
Še vedno je najbolj priljubljena limuzina
Razred C je na polovici svoje poti do nove generacije dobil nekakšen update, ki je bolj opazen pod kožo kot na zunanji podobi. Pri tem ostaja dovolj privlačna tudi cena. Najosnovnejši stane dobrih 31 tisočakov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
9. oktober 2018 | 8:09:38

cenik.pdf

V primeru prenove razreda C gre bolj za nekakšno brušenje zvezde, da bi ta v svojem razredu ostala dovolj konkurenčna. Nenazadnje bodo do konca letošnjega leta na slovenske ceste uspeli poslati nekaj več kot okrog sto prenovljenih primerkov, kar nedvomno priča o priljubljenosti med kupci. Med temi bo kakopak največ limuzin, kar 60 odstotkov, sledi karavan, priljubljenost raste kupeju, bolj nišna zadeva pa je kabriolet. K štirim karoserijskim oblikam, pri Mercedesu svoj razred namenjajo tudi športnim izvedbam AMG.

Prenovljeni C morda navzven ne daje vtisa prenove, saj bodo minimalistično prenovo opazili le redki, a zato je toliko več novosti med uporabno tehnologijo. Omembe vredni so Multibeam napredni LED žarometi, ki osvetljujejo cesto tudi do 500 metrov pred vozilom, posodobljen je nabor asistenčnih sistemov, ki v povezavi z zmogljivo kamero, ki skenira okolico, večina njih pa zmore prepoznati pešce, križišča, medtem ko sistem za ohranjanje smeri vožnje ne potrebuje več talno zarisanih črt za delovanje. Največja novost v potniški kabini so nov volan z drsnimi stikali za upravljanje menijev pri prenovljenih digitalnih merilnikih, ne gre spregledati niti večji osrednji zaslon in zmožnost povezovanja s pametnimi telefoni. Druge novosti obsegajo gumb za zagon v videzu turbin, ambientalna osvetlitev v 64 barvah, vzvratna kamera z boljšo ločljivostjo, opcijski zvočni sistem z 9 zvočniki in 225 W moči, širši izbor okrasnih elementov in barvnih kombinacij oblazinjenja. Za boljše počutje je prvič v tem segmentu na voljo masaža sedežev in funkcija Energizing, ki združuje različne komfortne sisteme, kot so klimatska naprava, gretje in hlajenje sedežev, ambientalna osvetlitev, vonjave in glasba. Skupaj tvori šest 10-minutnih programov za izboljšano počutje in večjo budnost med vožnjo.

Še več nove vsebine je pri pogonski tehniki. V ponudbo so uvrščeni novi štirivaljni bencinski in dizelski motorji. Modele C160, C180, C200 poganja 1,5-litrski motor z razponom moči od 95 do 135 kilovatov, C300 je vezan na dvolitrski 190-kilovatni motor, v ponudbi bencinskih motorjev pa so še C400 (3.0 V6 245 kW), C43 AMG (3.0 V6 287 kW) in orjaka C63 AMG s 350 KW ter C63 AMG S s 375 kilovati moči. Z izjemo prvih dveh, so vsi serijsko opremljeni z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom. Pri izboru dizelskih motorjev bo veliko zanimanja tudi za C180d in C200d, ki jima poveljuje 1,6-litrski dizel z 90 in 118 kilovati v povezavi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko bosta C220d in C300d vezana na dvolitrski motor z močjo 143 in 180 kilovatov. Ti bodo na voljo z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Pri vsem velja izpostaviti izvedbo C 200 (tudi 4MATIC) z 1,5-litrskim bencinskim motorjem in močjo 135 kW (184 KM), ki prinaša tehnologijo EQ Boost. Motor deluje v sodelovanju z 48-voltnim električnim sistemom in jermensko gnanim alternatorjem.

Pri Mercedesu pravijo, da so zamenjali oziroma izboljšali skoraj 7000 sestavnih delov, zato bo tudi cena malenkost višja. Najosnovnejši C bo na voljo za 31.500€, cena najdražjega pa bo segla vse do 115 tisočakov. Toliko namreč stane C kabriolet v izvedbi 63 AMG S.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
staedtler
Mercedes über alles.
15.10.2018 8:45:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija