Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Porsche Transporter Concept
Retro dirkalnik, retro tovornjak
Porsche ima bogato dirkaško zgodovino, ki traja dolga desetletja, pozablja pa se, da je del teh uspehov tudi par Mercedesovih transportnih kombijev iz leta 1968, ki sta dirkalnike 917 in 956 prevažala po Evropi.
Artur Švarc
15. oktober 2018 | 14:35:00

Na predvečer predstavitve nove generacije 911 in z njo povezanih številnih dirkalnikov, ki bodo izšli iz 911, je Porsche pred kratkim pokazal poseben dirkaško usmerjeni koncept 935 in posledično je nastal tudi koncept tovornjaka, ki ga bo prevažal.

Ruski umetnik Igor Šitikov si je tako zamislil novi transporter z imenom Volkswagen Renntransporter, se pravi ima tokrat namesto trikrake zvezde logotip matičnega podjetja, odet pa je v enako barvno shemo kot petdeset let stara originala, veliko pa je tudi podobnih oblikovnih potez.

Na obeh straneh Renntransporterja je steklena sten, ki omogoča vpogled v dva v notranjosti shranjena dirkalnika. Seveda gre za zasebno študijo in verjetnost, da bomo kaj takega ugledali v resničnem svetu, je zanemarljiva.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija