Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: prenovljena Suzuki Vitara
Dizla v Vitari ne pogrešajo
Pred dobre pol leta so pri Suzukiju s seznama črtali dizelski motor, a se zaradi tega prodajna statistika niti malo ni zamajala. Vitara, z več kot 700 prodanimi primerki, ostaja trdno v sedlu najbolje prodajanega Suzukija v Sloveniji. Z današnjim dnem se kupcem predstavlja osvežena verzija in tudi ta napoveduje ustaljeno prodajno pot.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
24. oktober 2018 | 13:53:56

cenik.pdf

Rast prodaje tako globalno kot v Sloveniji še kar ne pojenja, saj vsako leto končni obračun prodanih avtomobilov povišajo še za nekaj odstotkov. Če so leta 2013 pri nas prodali komaj nekaj več kot 200 vozil, bi letošnje leto lahko zaključili pri 1550 avtomobilih. Od tega nekaj več kot polovica predstavlja prav Vitara. Zanimiv je podatek, da so do zdaj prodajali srednje opremljene avtomobile povečini (92 odstotkov) z ukinjenim 1,6-litrskim bencinskim motorjem in v kombinaciji s štirikolesnim pogonom.

Prenova prinaša nekaj malenkostnih sprememb na zunanjosti, dve novi barvi, LED žaromete, LED dnevne luči, nova platišča, medtem ko je notranjost bogatejša za nekaj kakovostnejših materialov na armaturni plošči, ponuja se možnost izbire usnjenih sedežev, pri bolje opremljenih paketih je vgrajen sredinski naslon za roko, med merilnike pa so uspeli umestiti še 4,2-palčni digitalni zaslon potovalnega računalnika. Hkrati se je nadgradil seznam varnostne opreme. Tako je Vitara zdaj lahko opremljena s sistemom za samodejno zaviranje v sili, na voljo je aktivni tempomat s funkcijo ustavljanja in speljevanja, sistem za prepoznavo prometnih znakov, sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu, sistem proti vijuganju po cestišču in sistem za pomoč pri speljevanju na klancu ali pri vožnji navzdol. Kot že omenjeno, v kratkem času sta bila ukinjena tako dizel in priljubljeni bencinski motor, ki ju v prenovljeni izvedbi nadomeščata litrski trivaljnik z 82 kilovati in 1,4-litrski s 103 kilovati, oba pa sta na voljo s štirikolesnim pogonom AllGrip in možnostjo izbire šeststopenjske avtomatike. 

Cene so se v primerjavi s predhodnikom za malenkost povišale, zato je vstopni model za dobrih 400 evrov dražji in stane 14.950€. Če se bo trend prodaje nadaljeval kot do zdaj, potem bo med bolj priljubljenimi prav Vitara 1.4 BoosterJet 4WD Premium, katere cena znaša 20.250€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija