Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Rivian R1T
Poltovornjaški elektrošok
Rivian R1T stotico doseže po treh sekundah in lahko vleče skoraj 5.000 kilogramov težak priklopnik.
Marko Hanželič
27. november 2018 | 16:23:30

Že leta nazaj je šef podjetja Rivian, R.J. Scaringe pokazal načrt, po katerem naj bi v naslednjih letih razvil poltovornjaka, ki bo električne avtomobile ponesel tudi v ruralne predele ZDA.

Pri Rivianu so se načrta dosledno držali in na letošnjem salonu v mestu angelov bodo predstavili model R1T, ki je povsem primerljiv z današnjimi mainstramovskimi pick-upi, le da ga namesto bencina ali dizla poganja elektrika.

Ostrokotno, a všečno oblikovano vozilo premore velik nakladalni prostor zadaj, prtljažnik pot sprednjim pokrovom in inovativen tunel pred nakladalnim prostorom, kamor je mogoče pospraviti drobnarije.

Kot že rečeno, od 0 do 100 km/h potrebuje vsega tri sekunde, za sabo lahko vleče do 5 ton težak priklopnik, z največjim paketom baterij pa lahko z enim polnjenjem pelje do 400 kilometrov daleč.

Zadeve so še bolj impresivne, ko izračunamo, da je skupna moč štirih elektromotorjev kar 800 konjev, navor pa dosega maksimalno vrednost 1.120 Nm.

Avtomobil bodo pričeli prodajati prihodnje leto, osnovna različica pa naj bi stala okoli 65.000 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija