Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Opel Zafira Life
Četrta generacija Zafire se je prelevila v potniški kombi
Pri Oplu so predstavili model Zafira Life, ki se najprej v živo predstavi čez nekaj dni na salonu v Bruslju. Zafira Life ni nič drugega kot PSA-jev kombi, kar je glede na novo lastništvo povsem razumljiva poslovna poteza. Dobili so nov avto za nič vloženega denarja.
Marko Hanželič
9. januar 2019 | 9:15:53

Novi Opel Zafira Life je nastal v skupni domeni z novim lastnikom, Groupe PSA, kar razloži podobnost s Spacetourerjem, Travellerjem in tudi Toyoto Proace Verso. ZafiraLife bo sicer na voljo v dveh dolžinskih različicah (4,95 in 5,30 metra) in z eno medosno dolžino (3,28 m). 

Edina fotografija notranjosti razkriva 7-palčni zaslon infozabavnega sistema, trikrak volanski obroč, med zanimivejše elemente pa vsekakor spada okroglo stikalo samodejnega menjalnika. Seveda bo v notranjost na voljo več konfiguracij razporeditve sedežev (od 4 do 9 potnikov). Slednje je mogoče tudi enostavno odstraniti iz vozila, maksimalna velikost prtljažnega prostora je v primeru vseh odstranjenih sedežev kar 3.397 litrov.

Za bolj zahtevne je na voljo oprema Lounge, ki je na voljo je pri daljšem modelu, med drugim pa ponuja masažna sedeža, oblečena v usnje ter štiri sedeže v drugi in tretji sedežni vrsti, ki jih je mogoče namestiti tako, da so postavljeni drug proti drugemu, v sredini pa je mizica.

O motorni paleti za zdaj Oplovci ne govorijo, zato pa v isti sapi povedo, da bo na voljo IntelliGrip ali kasnejša nadgradnja klasičnega pogona 4x4, ki ga pripravi podjetje Dangel. Hkrati je že zdaj jasno, da bodo v letu 2021 na trg poslali tudi elektrificirano različico.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Pravi dolgčas, samo še značke se menjajo.
9.1.2019 10:16:22
7even77
Ne, ne - gre za "optimizacijo" stroškov. In običajno natezanje morebitnih kupcev. Morda bi, po tem receptu, kakšen od Scenicov pri Renaultovcih svoj emblem nemara prepustil kar Trafficu…? Ali pa Sharan svojemu večjemu bratrancu T6...? Ampak pri slednjih mislim, da vedo, kaj delajo. Tule pa se kar sprašujem, kje se je zalomilo.
9.1.2019 12:55:38
matjazh
a mu ne bi bilo bolj primerno reči vivaro?
9.1.2019 15:28:01
klemens
Tako nadaljevanje, bo kmalu pomenilo Oplov konec. Kako je že bilo Lancia/Chrysler, pa še bi lahko našteval. V ZDA so se šli badge inženiring pred cca tremi desetletji in je šlo vse v 3 krasne. Spisek vseh teh menjav značk https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_badge-engineered_vehicles
9.1.2019 16:03:01
7even77
Opla praktično ni več. Še zadnja dva primerka izvirne znamke, pred prodajo PSA-ju, sta morda (pogojno, če odmislimo Chevroleta) le še Mokka in Astra. Pa že slednja dva pridobivata vse več PSA sestavnih komponent, že od lanskega leta. Vse ostalo je že "Pežopel", v prvi vrsti Crossland (preoblečeni 2008) in Grandland (preoblečeni 3008), sledi seveda ponesrečena Insignia (ki je na oni strani lahko ali Chevrolet Malibu in tudi Buick Regal Avenir), pa še bi lahko našteval, vse do pričujočega kombi-paketa, ki lahko nosi tudi Toyotin emblem. Pokojnemu Adamu najbrž res ne bi bilo vseeno.
9.1.2019 17:27:05
rovokopac
To je bolj nategovanje kupcev. Polno jih je, ki niti v sanjah ne bi kupili francoskega jajca. Ker pa marsikdo ni na tekočen, kaj je zadaj, bo pa šlo tudi to v promet. Nihče mi pa direktno ne pove, kater od četvorčka, je najboljši. Toyota je verjetno najdražja. Samo si to lahko privoščijo. Ima pa napram stari Zafiri to prednost, da so zadnja vrata drsna. Kar je pa zelo uporabno. Še sprednja vrata bi morali nekako rešit, da jih porineš naprej. Ličarji bi imeli tako precej manj dela.
9.1.2019 17:59:24
tomzzi
@rovokopac Kolikor vem je nova Insignia še vedno Opel in ne Peugeot! Insignia je zadnji nov Oplov avtomobil. Crossland, Grandland pa ne več. Ni mi najbolj všeč ampak to je bilo za pričakovati. Sicer pa se bo tudi za nove prihajajoče Peugeote lahko reklo, da so Opli. Torej kontra. Opel razvija novo generacijo bencinarjev za PSA grupo. Torej bo tudi v "pežojih" kaj oplovga v naprej... Vir: https://www.opel.si/izkusite-opel/o-oplu/opel-novice/2018/6/razvojni-center-iz-russelsheima-razvija-novo-generacijo-stirivaljnih-bencinskih-motorjev-za-skupino-psa.html
9.1.2019 18:09:50
tomzzi
@rovokopac Kolikor vem je nova Insignia še vedno Opel in ne Peugeot! Insignia je zadnji nov Oplov avtomobil. Crossland, Grandland pa ne več. Ni mi najbolj všeč ampak to je bilo za pričakovati. Sicer pa se bo tudi za nove prihajajoče Peugeote lahko reklo, da so Opli. Torej kontra. Opel razvija novo generacijo bencinarjev za PSA grupo. Torej bo tudi v "pežojih" kaj oplovga v naprej... Vir: https://www.opel.si/izkusite-opel/o-oplu/opel-novice/2018/6/razvojni-center-iz-russelsheima-razvija-novo-generacijo-stirivaljnih-bencinskih-motorjev-za-skupino-psa.html
9.1.2019 18:09:50
7even77
@Tomzzi - najbrž si želel odgovoriti meni, glede na vsebino, ne @Rovokopaču. Nič zato. V glavnem je tako - glede Crosslanda in Grandlanda veva, kako stojijo zadeve, glede Insignie se, na žalost njenih redkih lastnikov, motiš. Tik pred PSA-jevim prevzemom nemške znamke (neverjetno, obratno bi še razumel) se je praktično lansiral ta največji "Oplov" model. Dejstvo pa je, da je Insignia prvi (bom namenoma zapisal "nekdaj Oplov") model, ki je bil že PRED TEM pripravljen tako, da tvori osnovo za Novi Peugeot 508/508SW. In to ni nobena skrivnost. Kakor tudi tista ne, da v DE lahko po dogovoru še naprej razvijajo nekaj svojega in to so ravno motorji ter še neke druge komponenta, ki jih bodo (ali jih že) vgrajevali v zdaj skupne modele oziroma izvedenke (kar pa je pravzaprav zapisano že na tvoji pridodani povezavi). Tako je praktično zadnji izvirno Oplov model pravzaprav le še Astra (Corso izpustim, ker je že od začetka, torej še pred FL modelom, nastala že na nekdaj Puntovi osnovi).
9.1.2019 19:18:35
klemens
rovokopac, vsi štirje so verjetno iz iste tovarne z enakimi materiali sestavljeni, tako da se potem gleda samo še cena in oprema. Za znak na nosu ali volanu ti pa mora biti vseeno.
9.1.2019 20:03:31
tomzzi
@7even77 Ja tebe sem mislil. Pardon. Insignia B je na E2XX platformi. GM. Kakšen PSA neki??? Torej je Insignia B zadnji "oplov" model. Novi 508 je na EMP2 platformi.
9.1.2019 21:06:31
IcEmAn
7even77, ajde, daj kakšen konkreten vir, da je Insignia B osnovna za (nedolgo nazaj) predstavljenega 508? Kolikor se jaz spomnim, je pred leti, ko sta se PSA in GM šla še partnerstvo, nekaj bilo dogovorjeno, da bosta Crossland X in Grandland X na PSA osnovi, medtem ko Opel "posodi" osnovo Insignie Citroenu C5 (mogoče tudi P508?). Ampak iz tistega partnerstva sta ven prišla zgolj Crossland X in Grandland X, ostalo pa ne. Sicer pa, kaj ima novi 508, kar ima tudi Insignia?
9.1.2019 21:21:08
7even77
@IcEmAn, saj sploh ne gre za to, koliko enega in koliko drugega je vgrajenega na enem ali drugem! Vira kot takega mi niti ni nujno podajati, ker je stvar že malce passe. Resnica je pač taka, kot je in je niti skrivati niso želeli, sploh ne po - uradni - združitvi. Seveda je res, da sta Cross- in Grandland pravzaprav Peugeota, manj očitno je to na Insignii, kar pa nikakor ne pomeni, da ne drži. Platforma je skupna - EMP2 torej - -EXXX je tista, ,ki jo dobavljajo le za ZDA, torej Chevyju in Buicku, kot sem tudi navedel. Vozila so za tamkajšnje trge seveda nastavljena drugače, kot so drugačne tudi želje tamkajšnjih kupcev. Ne samo, da je P 508 derivat Insignie, tudi bodoči C5, kot si pravilno zapisal, bo temeljil na tej isti osnovi. No, ob tem samo pripomnem, da je tudi sveži C5 AirCross zgolj Grandland oz. 3008/5008. Ne vem sicer, v kolikšni meri je to za znamko, kot je Opel, dobro, dejstvo je, da proizvajalca-lastnika to niti ne skrbi pretirano, poskrbeti je treba le, da si produkti, vsaj vizualno, ne skačejo preveč v zelje. Ni pa res ne najbolje, da ime nekega precej dobro znanega modela, kot je recimo tudi Zafira, preveč poenostavljeno samo prilepijo na nekaj, kar z enoprostorcem, kar je Zafira vsa ta leta bila, nima prav nič skupnega. Obenem pa je to, skromno menim, res malce brezbrižno do dosedanjih kupcev/lastnikov tega modela. Škoda.
10.1.2019 8:15:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija