Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Audi A1 Sportback
Druga generacija najmanjšega Audija brez dizelske ponudbe
Modelsko izjemno pestro leto so pri znamki štirih krogov začeli z vstopnim članom njihove premijske ponudbe. Gre za avto, ki bo nagovarjal širok krog kupcev, morda tudi mlade, saj je osnovna cena zanj postavljena na 19.990€.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
10. januar 2019 | 7:12:35

cenik.pdf

A1 Sportback je z novo generacijo dobil vidno osveženo zunanjost, z večjimi platišči in LED tehnologijo svetil, obenem je omembe vreden tudi podatek o njegovih malenkostnih dimenzijskih spremembah. A1 Sportback je za dobrih 5 centimetrov daljši in zdaj v dolžino meri več malenkost več kot 4 metre, hkrati se je za 4 cm podaljšala tudi medosna razdalja, ki posledično prispeva k več prostora za potnike na zadnji klopi in v prtljažniku. Slednji zdaj v osnovi zmore ponujati 335 litrov oziroma 1090 litrov, če se naslon zadnje klopi preklopi.

V notranjosti največjo spremembo prinaša voznikovo delovno okolje. Vse različice na slovenskem trgu bodo serijsko opremljene z digitalnim 10,25-palčnim prikazovalnikom merilnikov, ki se ga lahko dodatno nadgradi z animiranim prikazom navigacijski zemljevidov, medtem ko bo sredinska konzola opremljena tudi dodatnim 10,1-palčnim zaslonom za potrebe multimedijskih vsebin Audi Connect (radijski sprejemnik, Bluetooth, potovalni računalnik, Apple Car Play in Android Auto). Vmesnik poleg tega vključuje še dva USB vhoda, enega tudi za potrebe polnjenja pametnih telefonov, s povečano močjo električnega toka. V kolikor je želja in zmožnosti več, velja dodatno naročiti ozvočenje Bang&Olufsen s 560 vati izhodne moči.

A A1 Sportback ne predstavlja samo udobja, pač pa tudi bogat seznam varnostne opreme. Med osnovni nabor opreme vseh verzij je med drugim vključen tudi sistem za samodejno zaviranje v sili, ki zazna tudi pešce in kolesarje, opozorilnik za zapustitev voznega pasu, velja omeniti tudi aktivni tempomat, ki skrbi za samodejno uravnavanje hitrosti, z zaviranjem in pospeševanjem ter za delno samostojno vožnjo (ohranjanje smeri vožnje), medtem ko bo marsikateremu uporabniku prav prišel tudi parkirni asistent, za samostojno bočno ali vzdolžno parkiranje.

Pri Audiju so se za ta model odločili, da dizelski pogon črtajo s seznama, zato A1 Sportback na trgu nastopa samo z bencinskimi turbo motorji. Pri Audiju so pred dobrim letom začeli uvajati nove oznake za motorje. Ta pomeni, da se pod oznako 25 TFSI skriva litrski turbo motor s 70 kilovati, 30 TFSI ima isti motor (naprodaj prihodnji mesec), a s 85 kilovati moči, pod oznako 35 TFSI je ustoličen 1,5-litrski turbo motor s 110 kilovati moči, nekoliko kasneje pa bo možno kupiti tudi A1 SB 40 TFSI z dvolitrskim turbo motorjem s 147 kilovati moči. V osnovi so vsi motorji povezani s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, a v ponudbi sta tudi 6- in 7-stopenjski samodejni menjalnik.

Čeprav bo A1 Sportback ponekod v Evropi možno zaslediti z osnovnim paketom opreme Basis, se odgovorni pri slovenskem zastopniku zanj niso odločili, ker v preteklosti zanj ni bilo nikakršnega zanimanja. To obenem daje vedeti, da cena morda le ni v prvem planu. A vendar je osnovni A1 Sportback na voljo za 19.990€, čeprav bo tistih 200 kupcev, ki naj bi letos kupilo tega Audijevega malčka, bolj ali manj posegalo po izvedbi 30 TFSI in paketu opreme S Line. Cena takšne verzije je postavljena na 22.620€. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Malo se poglobite v cenik. Katastrofa !
10.1.2019 10:01:31
7even77
Res je. Tako ali tako je skorajda "obvezno" izbrati S-linea, potem pa cena le tega, recimo z DSG-jem (ok, z S-Tronicom...) in pravo motorizacijo, ob nekaj spet "obvezne" notranje in še zunanje opreme, da avtek dobi neko svojo pravo podobo, kaj kmalu odfrči v nebo. Po nepotrebnem - je bistveno drugačen in predvsem lepši od predhodnika, a samo zaradi svojega štirikrožnega emblema, iz tega naslova, po mojem mnenju povsem precenjen.
10.1.2019 10:16:44
alfafil
V vsakem primeru moraš doplačat, pri takšni ceni, "osnovno opremo", kot je avtomatska klima, park senzorji, naslon za roko, tempomat (tako piše), in še in še, full led itak.
10.1.2019 12:16:15
7even77
Ravno to, kar si naštel, se mi zdi izjemno neumno in več kot le umetno ustvarjanje neke višje, t.i. "premijske" večvrednosti. Nepotrebno, enostavno. .Simpatičen avto, ki bi ob svoji ceni, vsaj pri posameznih, torej "osnovnih" opremskih paketih, zmogel in moral ponuditi nekaj več. In brez pretiravanj pri doplačilih. Ker je pač tako - če ga že ob naročilu (zavestno?) preplačaš, te prodaja čez nekaj let strezni. Namreč - ne boš ga prodal za enako višjo ceno, ki si jo, recimo v primerjavi s Polom R-line, zanj preplačal na začetku. In to seveda ne drži le za ta razred, ampak tudi sorazmerno višje po lestvici.
10.1.2019 13:58:15
Lovro7
Na tem linku je čudovita fotka notranjosti osnovnega modela: https://www.thetruthaboutcars.com/2018/09/ace-of-base-euro-edition-2019-audi-a1-sportback/
10.1.2019 22:08:36
7even77
Mogoče še tole na to temo - dejstvo, da je tokratni A1 brez Diesla, ni za ta segment vozil popolnoma nič neobičajnega. Že tako jih prodajo največ z ne najmočnejšimi motorji, ki so kot bencinarji sicer v ponudbi in tako sicer varčnega Diesla ne bi - tukaj torej! - nihče zares pogrešal.
14.1.2019 10:23:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija