Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Jeep Renegade, Wrangler in Cherokee
Jeepov trojček na pohodu za nove kupce
Američani oziroma Italijani v Slovenijo pošiljajo prvi kontingent prenovljenih vozil, ki prinašajo novo prodajno spodbudo tej terenski znamki.
Peter Pirkovič Anže Berlič in Peter Pirkovič
11. januar 2019 | 7:44:46

cenik.pdf

Renegade, ki se je kupcem predstavil pred štirimi leti in ki je bil takrat prvi Jeepov model, katerega proizvodnja je potekala izven ZDA, je zdaj deležen prenove pred novo generacijo. Spremenjeni odbijači, LED žarometi, dnevne in zadnje luči ter prevetrena ponudba platišč, je glavnina dogajanja na zunanji podobi, potniška kabina pa je dobila prenovljen multimedijski vmesnik (Uconnect) z izbiro različnih velikosti zaslonov, malce so preuredili postavitev gumbov, našli nekaj dodatnih odlagalnih mest in ročico menjalnika postavili nekoliko višje. Največja sprememba je pri pogonih. Downsizing je lovke dobil tudi pri koncernu FCA, ki vse najmanjše motorje zamenjuje z litrskim turbo T3 motorjem s 120 konji in 1,3-litrskim T4 s 110 ali 132 kW. Slednji je med bencinarji edini, ki bo na voljo z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom, pri dizlih je ta dodatek možno izbirati pri dvolitrskemu dizlu s 103 kW in 125 kW, kupci pa bodo imeli možnost izbire še klasiko med dizli, 1.6 Multijet. Štirikolesni pogon ostaja enak, a je ta na voljo le pri dizelsko gnanih izvedbah. Cena? V posebnem paketu, na voljo samo za slovenski trg, Renegade stane 17.990€. 

Drugi posebnež, o katerem v zadnjih letih nismo veliko slišali, je eden redkih klenih terencev, ki so mu pustolovščine izven asfaltnih površin dobesedno pisane na kožo. Zadnjič je bil prenovljen leta 2007, medtem ko je zdaj končno le dobil velik del sodobnih tehničnih priboljškov. Zunanja oblika ostaja na enakih temeljih, kot tudi njegova prepoznavna maska, a je zdaj deležen LED tehnologije pri žarometih, nov je pokrov motorja, rahlo spremenjeni so blatniki in odbijači, še več novega je opaziti na armaturni plošči, kjer se bohoti velik osrednji zaslon z multimedijo UConnect, ki obenem predvaja sliko kamere na zadku in se povezuje s pametnimi telefoni. Omembe vreden je podatek, da je Wrangler pridobil parkirne senzorje, sistem za pomoč pri parkiranju, opozorilnik v primeru vozila v mrtvem kotu, hkrati pa ni odveč omeniti dejstvo, da je Wrangler edini med terenci z več različnimi izvedbami streh, ki so snemljive. 2,8-litrski dizel je pomahal v slovo, zato ga zdaj nadomešča 2,2-litrski CRD motor s 147 kW, v ponudbi pa je tudi bencinski motor iz Stelvia, dvolitrski turbo s 199 kilovati, skupni imenovalec obema pa je osemstopenjski samodejni menjalnik. V prenovljeni izvedbi je na voljo v krajši ali podaljšani verziji s štirimi vrat, s tremi paketi opreme in s ceno, ki se začne pri 54.720€.

Nase je lani opozoril tudi Cherokee, ki so mu oblikovalci namenili nekaj osvežitev zunanjosti in notranjosti. Slednja ima prenovljeno info-zabavno telematiko, v prtljažniku so našli za 70 litrov dodatnega prostora, po novem je lahko ogrevan volan ali zadnja klop, seznam varnostnih dodatkov pa so dopolnili sistem za preprečevanje trka, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu in radarski tempomat. Motorna paleta ima tako Wrangler dva enaka motorja, le da je moč dizla omejena na 110 kilovatov. Cena? V promocijski akciji nekaj čez 34 tisočakov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Zakaj je stolpec v ceniku, kjer je popust - prazen? V kolikor nimajo ideje, predlagam povsod vnos številke 7.000 eur.
11.1.2019 14:13:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija