Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Ford Mustang Shelby GT500
700 fantomskih konjev
Za tiste, ki jim običajni Mustang ni dovolj, so vedno na voljo tudi mokre sanje z imenom Shelby.
Artur Švarc
14. januar 2019 | 19:21:16

V Detroitu so danes predstavili najmočnejšega Mustanga, a kljub vsemu pompu je modri oval ključne podatke še vedno zadržal zase. Vemo to, da je pod motornim pokrovom prisilno polnjeni 5,2-litrski V8 in sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik. Ni pa še znana moč motorja. Ta po ugibanjih krepko presega 700 konjev, a ker motor še ni izpiljen do konca, Ford teh številk še nima. Zadoščal pa naj bi, da bo GT500 do stotice pospešil v manj kot štirih sekundah.

Fordovi inženirji so motor naredili na novo, blok je aluminijast, aluminijaste so tudi glave, mazalni sistem ima nekaj aktivnih komponent, ki rešujejo motor pri višjih G silah. Novinec je tudi Tremecov menjalnik, ki je po Fordovih besedah hitrejši od ročnega, prestavlja pa v 100 milisekundah.

Posebne so tudi zavore – diski spredaj merijo 42 centimetrov, vanje grizejo šestbatne Brembove čeljusti. Ford pravi, da je zavorna moč v primerjavi z GT350 večja kar za 20 odstotkov, GT500 pa je obut v 20-palčna kolesa.

Vzmetenje si pomaga z magnetnimi blažilniki in novo geometrijo. Kupcem bosta na voljo tudi dve stopnji nadgradnje v obliki aerodinamičnih dodatkov in nadaljnjih nastavitev podvozja.

Kakorkoli obrnemo, GT500 je videti fantastično, Ford pa bo končni nabor konjenice razkril šele jeseni, tik preden gre avto v prodajo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
the Americal muscle...
15.1.2019 8:06:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija