Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Ford Explorer ST
SUV za dirkače
Če že imamo oznako ST, pa jo dajmo uporabljat, so rekli pri Fordu in jo pripeli na novega Explorerja.
Artur Švarc
15. januar 2019 | 2:47:09

Kombinacija terenske vožnje in dirkaških genov ni v avtomobilskem svetu nič posebnega, lahko pa je zelo izrazita, sploh, če je pod oznako ST, ki je pri Fordu druga najbolj ekstremna.

ST ima pod motornim pokrovom 3-litrski V6 z dvema turbopolnilnikoma, ki daje od sebe veselih 406 konjev, kar je dovolj, da doseže 230 km/h. Nanj je pripeta 10-stopenjska avtomatika, moč se prenaša na vsa štiri kolesa, tako da vsaj prvinsko driftanje (zaenkrat) odpade. Na seznamu opreme lahko kupci izbirajo ST Street ali ST Track, oba paketa imata 21-palčna kolesa, rdeče zavorne čeljusti in zmogljivejše zavore. Na voljo je tudi Sport način, ki otrdi volan in spremeni odzivnost stopalke za plin in maping motorja. V notranjosti najdemo volan z ravnim spodnjim delom, posebne tepihe in usnjene sedeže s poudarjenimi šivi. 

Na zunanjosti seveda ne manjkajo bistveni aerodinamični dodatki in črna maska.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija