Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: prenovljeni Renault Kadjar
Zanj se bo odločilo okrog 50 Slovencev mesečno
Renaultovci so Kadjarja vmesno osvežili in ga ponovno poslali v prodajo, kjer je boj za prodajne številke precej oster. Lani so prodali 380 vozil, večina je bila dizlov, precej nižji delež pa je predstavljal izbor samodejnega menjalnika in pogona 4x4.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
18. januar 2019 | 9:40:51

S prenovo modela Renaultovci napovedujejo vsaj takšen ali še malenkost boljši potek prodaje, kar bi lahko pomenilo dobrih sto vozil več kot lansko leto, pa čeprav se zavedajo, da je konkurenca v tem segmentu številčna. Stavili bodo na dejstvo, da prenovljeni Kadjar prinaša novo motorno ponudbo. Med bencinskimi motorji se je znašel 1,3-litrski turbo motor, pri razvoju katerega so sodelovali tudi Mercedesovi mojstri, na voljo kupcem pa bo z močjo 103 ali 117 kilovatov. Prenovljena sta tudi dizelska motorja s 85 kW in 110 kilovati moči, slednji pa bo edini v ponudbi, ki bo serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom. Pri močnejši bencinski različici in 115-konjskem dizlu bo možno izbirati tudi znano EDC avtomatiko z dvojno sklopko.

Zunanjost je doživela nekaj minimalnih popravkov na sprednjem in zadnjem delu, izbirati bo mogoče med nekaj novimi barvami zunanjosti, prevetrena je ponudba platišč, medtem ko je v notranjosti opaziti izbiro kakovostnejših materialov, izboljšano je udobje sedežev in zvočne izolacije potniške kabine, sredinska konzola pa gosti nov 7-palčni multimedijski zaslon (R-Link 2), ki je na las podoben tistim iz koncerna Volkswagen. Novo je upravljanje klimatske naprave, dodani sta dodatni odprtini za zračenje in dva USB vmesnika za potnike v drugi vrsti, ki bodo lahko svoje prenosne naprave med vožnjo lahko polnili.

Cene Kadjarja se niso bistveno spreminjale. Do nadaljnjega ponujajo promocijski popust v višini 1500€, dodatni popust pri financiranju (1500€) in še popust pri sistemu staro za novo (1000€), kar na koncu pomeni prihranek v višini 4000€. Po rednem ceniku najosnovnejši Kadjar z bencinskim motorjem stane 20.490€, vstopni dizel pa dosega redno ceno 23.790€. S prihodom prenovljenega Kadjarja so uvedli še dobro založeno različico Black Edition, ki prinaša alkantaro na sedežih, črno oblogo stropa, posebne preproge, 19-palčna črna platišča in še nekaj drugih dobrot. Bencinsko gnana verzija stane dobrih 28 tisočakov, dizelska pa 31.690€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Soliden avto, sem se ga pa hitro naveličal.
18.1.2019 11:07:30
klemens
Gumbe za prezračevanje so pa iz Dacie duster pobrali. Meni so všeč. Prodaja je pa bolj švoh, tudi na cestah jih ni ravno veliko v primerjavi s konkurenco ali nissanovim dvojčkom, ki naj bi jih prodali 3x več.
18.1.2019 14:57:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija