Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Update: Renault Clio
To je novi Renault Clio, ki bo nastajal tudi v Novem Mestu
Renaultovci so odločili, da bodo postopoma odkrivali novega Clia. Na vrsti je najpomembnejši zunanji videz in nekaj uporabnih številk, ki se tičejo prostornosti.
Peter Pirkovič Renault
29. januar 2019 | 8:29:25

Torej, na ogled postavljamo vse tovarniške fotografije zunanjosti. Kot so zapisali Francozi, je Clio po novem za 14 mm krajši in 3 cm nižji od predhodnika, a kljub temu ohranja dovolj prostora v notranjosti. Še več. Prtljažnik je nekoliko večji in meri 391 litrov, dodatnih 26 litrov prostora pa so našli v potniški kabini pri odlagalnih mestih. Kupci se bodo lahko odločali tudi za 17-palčna platišča in polne LED žaromete, izbirali pa bodo tudi med 11 barvami zunanjosti. Nova je oranžna Orange Valencia. Sprememba se je zgodila še pri paketih opreme. Upokojili so paket GT Line in ga nadomestili z RS Line. Spredaj ima lamelo F1, ki je emblematičen del modelov znamke R.S. Izstopa tudi z satastim vzorcem maske v sprednjem odbijaču in posebnimi 17-palčnimi platišči. Notranjost je obogatena s prepoznavnimi elementi te oznake, kot sta športna sedeža z okrepljeno oporo, vstavki z vzorcem ogljikovih vlaken, v perforirano usnje oblečen volan z dvojnim rombom RS, stopalke iz aluminija in črno obarvan ambient z rdečimi okrasnimi šivi in obrobami.

Potrjeno je, da se paleti čez čas pridružuje športna izvedba RS, hkrati pa Clio prvi v Renaultovi paleti opremljen s hibridnim pogonom E-Tech (leta 2020) in sistemom za samostojno vožnjo (do leta 2022).

Clio še vedno ostaja na vrhu prodajnih lestvic povečini evropskih držav. Skupno je bilo do zdaj prodanil preko 15 milijonov primerkov, prva generacija pa je bila predstavljena leta 1990. Torej, skoraj trideset let. V lanskem letu je bilo v Sloveniji prodanih 3901 primerkov.

Posted by RenaultSlovenija
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Ni švoh, ni pa tudi nič posebnega. Znotraj me je prijetno presenetil. Zunaj mi je pa simpatičen že od prej. Po včerajšnji fotki zadnjega dela, sem mislil, da so ga totalno mimo pihnili, ampak danes sem pomirjen
29.1.2019 8:48:41
7even77
Na prvi tis sicer spodobno, se mi zdi pa že malce passe pri avtomobilčkih nižjega srednjega razreda umetno ustvarjati vtis a la Coupe silhuete, z vedno skrito kljuko za zadnji par vrat, medtem ko je prvi par že na daleč povsem prekratek, da bi sploh lahko dajal vtis Coupeja. Zatorej bi nemara v tej generaciji to prakso lahko tudi opustili in naredili zadaj normalno izvedbo vrat, pa linija zato niti ne bi trpela. Vizualno pa mu zdaj večje zadnje luči mnogo bolje pristajajo, kot doslej. Zadek tako tudi zaradi tega elementa deluje bolj zrelo.
29.1.2019 8:55:47
alfafil
Nič revolucionalnega, evolucija pač. Kot FL..Kot Golf 5, 6.
29.1.2019 9:02:25
spartan
Zadnja vrata so a la Alfa 156. Zadaj bolj zrel, me pa zanima kako so kaj dimenzije glede na predhodnika oz. me zanima, če je kaj zrastel v širino, višino in dolžino. Pomemben podatek je prostor, do sedaj je vse videno OK.
29.1.2019 10:21:40
alfafil
Tudi prejšnja serija je imela takšno kljuko Mere so zdaj podane v besedilu, širina je pa odličnih 180, full led naj bi bil serijski, če bo cena podobna prejšnji seriji, bo zmaga za množice.
29.1.2019 11:46:02
jjs
Pri najboljši volji ne najdem kakšnih velikih sprememb, le v podrobnostih. Ampak ja, kot pravite, je centimeter in pol krajši, nekje sem zasledil tudi, da ima malenkost daljšo medosno razdaljo in preurejeno podvozje...in za kakšnega pol milimetra ožje špranje. Tiste zadnje luči s "palcema" se mi zdijo nekoliko zadnji hip prilepljene, drugače pa je povsem korekten, a nič več kot to. Ampak to isto lahko rečem tudi za Fiesto in bodočega 208. Velike kanone očitno res vsi hranijo za električne avte.
29.1.2019 13:38:29
Joker
Meni zelo všeč, saj oblikovno ga niso pretirano spremenili in so zadržali osnovno obliko in jo le veliko bolj izpilili in posodobili, tako kot to delajo nemci že desetletja. Trenutno mi je po slikah med majhnimi avtomobili najbolj všeč. Glavno vprašanje je ali le izgleda dobro ali je tudi napredoval v vožnji in pri kvaliteti materialov. Upam, da jim je tudi to uspelo, saj potem mislim, da imajo novo uspešnico.
29.1.2019 19:25:54
skrivo
Čisto fajn izgleda! Zagotovo se bo odlično prodajal!
29.1.2019 22:57:46
ripmork
Zelo lep avto, na zunaj še aktualna verzija precej sveža meni izgleda. Notranjost se mi zdi pa velik korak naprej, v tem rangu en lepših predstavnikov.
30.1.2019 10:56:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija