Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mazda3
Prednost za vozniške užitke, manj za družinsko udobje
Mazda je v Slovenijo poslala prve primerke nove generacije Trojke, ki se v novi izdaji lahko pohvali z elegantno zunanjo podobo in učinkovito tehnično podporo. Cena osnovnega modela je postavljena tik pod 20 tisočaki.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
12. marec 2019 | 10:32:16

Prodaja Mazde3 je bila v zadnjih letih precej pri vrhu Mazdine lestvice. Zadnja leta je na ceste zapeljalo po več kot 300 primerkov letno, zato je tudi letošnji prodajni načrt temu prilagojen. Tako kot pri drugih Mazdinih modelih, tudi Trojko v zadnjem času spremlja trend, da kupci izbirajo nekoliko bolj opremljene verzije v kombinaciji z bencinskim pogonom. Pri novem modelu se bo ta zgodba samo še nadaljevala in stopnjevala, kar je nenazadnje razvidno tudi iz cenovne politike. Tako na primer na ceniku ni neke bolj oskubljene verzije nove Mazde3, ki bi prinašala konkurenčno ceno v tem Golfovem razredu, ampak vztrajajo na začetni ceni tik pod 20 tisoč evri, čeprav bo večina Trojk dosegala povprečno ceno višjo od 22 oziroma 23 tisoč evrov. 

A pri tem velja dodati, da je osnovna Trojka že zelo bogato opremljena. Med drugim so na seznam serijske opreme dodali LED žaromete in zadnje LED luči, 8,8-palčni osrednji zaslon z DAB in navigacijo, sistem za samodejni preklop dolgih in kratkih žarometov, sistem za samodejno zaviranje v sili, preprečevanje naleta s prepoznavo pešcev, samodejno zaklepanje, sistem za nadzor vozil v mrtvem kotu in sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu. Dosedanje nazive paketov so opustili in jih nadomestili z novimi. Osnovni nima posebnega naziva, temu pa sledu Plus in GT ter GT Plus, a sta ta dva omejena zgolj na različico z močnejšim motorjem.

Torej, Mazda3 je trenutno na voljo zgolj v 4,46 metra dolgi petvratni karoserijski izvedbi, a ji meseca maja sledi še 20 centimetrov daljša limuzinska sestra, medtem ko pri izbiri motorja sta trenutno na voljo dvolitrski bencinski G122 z 90 kilovati moči in dizelski 1,8-litrski štirivaljnik s 85 kilovati. Zanimanje za slednjega bo minimalno. Čeprav imajo zanj že postavljeno ceno, novi dvolitrski SkyActiv X s 132 kilovati moči še ni na voljo za kupce. Prvi primerki s tem motorjem bodo na voljo šele pozno jeseni. Obenem bo to tudi edini motor, kjer bo možna kombinacija štirikolesnega pogona i-Active AWD.

Prvi vtis srečanja z Mazdo3 prinaša dobre občutke za volanom. Voznik in sovoznik v objemu rahlo športnih sedežev se nikakor ne bosta pritoževala. Tudi delovno okolje je vozniku precej prilagojeno. Vse Trojke bodo opremljene z osrednjim 8,8-palčnim zaslonom, ki se ga upravlja z vrtljivim stikalom, opazno so nadgradili zvočno izolacijo, potniško kabino opremili s kakovostnimi materiali in skupaj s podjetjem Bose razvili posebno ozvočenje. Slednje je kakopak na seznamu dodatne opreme. Na zadnji klopi prostora za kolena ne bo ravno na pretek, več ga bo za prtljago v zadnjem delu avtomobila, kjer bo na voljo 358 litrov. Njegova limuzinska izvedba ponuja skoraj sto litrov več prostora.

Mazdini možje nikakor ne skrivajo načrta, da si z novo Trojko želijo poseči v razred, kjer dominirajo premium tekmeci znamk BMW, Audi, Mercedes. Nenazadnje, v tem ne vidimo nič slabega, saj jim je Trojka karakterno zelo blizu. Ponuja odlične vozne lastnosti, kakovostno izdelavo, dober položaj za volanom, zmogljive motorje, štirikolesni pogon in manj udobja za potnike na zadnji klopi. A končno oceno bo podal trg.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
Kaj za ta denar dobimo menuje v slovenskem jeziku?
12.3.2019 10:57:39
klemens
Kakšen SLO meni, saj na Applu ga tudi ni. Vježbaj svaki dan po tri sata
12.3.2019 13:23:48
GTI
Me prav zanima, koliko stane implementacija še enega jezika, da se tega branijo...
12.3.2019 15:04:34
klemens
Če mene vprašaš, dve programerski uri= 2x75 eur = 150 eur.
12.3.2019 15:23:18
aichi
Nič kaj programerskega ni, ker so string tabele, to majo v 5 minutah!
12.3.2019 17:24:29
klemens
No evo, 5 min=kavica
12.3.2019 17:39:15
alfafil
Slovenija? WTF?
12.3.2019 20:00:11
kramoch
mene bi tu motil-če me že mora kaj, keneda-predvsem masivni C stebriček... Kar se menijev tiče pa ni težav, saj mislam da nisam polupismen....
13.3.2019 11:59:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija