Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Futuristična vizija potovanja
Novosti   |   Koncepti: Citroen 19_19
Futuristična vizija potovanja
Najnovejši Citroenov koncept je videti hudo futurističen, ni pa njegov namen napovedovati dizajna.
Artur Švarc
14. maj 2019 | 8:56:00

Vizija prihodnosti je po besedah Citroena usmerjena v popolno udobje na dolgih potovanjih. Ali drugače, gre za dnevno sobo na kolesih. Sovoznikov sedež je tako čisto pravi fotelj, prav tako pa zadaj potnika sedita kot na zofi. Volan in stopalke se lahko skrijejo v armaturko, kar pomeni, da je avto v osnovi povsem avtonomen, če pa bi se vozniku ali točneje, potniku levo spredaj zahotelo vožnje, pa je arhaična oprema še vedno na voljo. Umetna inteligenca, ki deluje pod pokrovom, zna sodelovati s potniki na različnih nivojih in celo prenaša sporočila potnikov na zaslone, ki so del vrat.

Citroen pravi, da je dizajn zunanjosti navdihnila aviacija, predvsem sprednja šipa in prehod v streho, ki se zgleduje po potniških letalih. Dva elektromotorja, po vsak v enem kolesu, generirata skupaj 340 kW in 800 Nm navora, kar je dovolj, da koncept do stotice pospeši v točno petih sekundah. Končna hitrost je 200 km/h, dosega je za 600 kilometrov, s hitrim polnjenjem pa za 600 kilometrov napolnimo v 20 minutah. Taka je Citroenova teorija.

Avto bo debitiral na VivaTechu v Parizu ta četrtek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija