Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Škoda Mountiaq
Škodin edini sodobni pickup
35 vajencev pri Škodi je v 2000 urah naredilo pickupa na osnovi Kodiaqa.
Artur Švarc
3. junij 2019 | 16:09:00

To je šesti Škodin koncept, ki so ga naredili Škodini mladiči, tokrat so zanj porabili 8 mesecev. Spomnimo, lani so naredili kabrio SUV Sunroq na osnovi Karoqa.

V 2000 urah so veliki SUV spremenili  v pickupa z osvetljenim kesonom in še pokritim prostorom pod njim. Za keson so odrezali zadnja vrata in dodali krajšo streho, na kateri je tudi LED reflektor.

Tudi sprednja vrata so krajša kot pri običajnem Kodiaqu in debelejša, da dajejo bolj mišičast občutek. Obarvan v oranžno barvo je koncept obut v 17- palčna terenska kolesa, spreda in zadaj pa je razširjen za 3 centimetre. Za še nekaj terenskega doživetja je tu snorkel, ki motorju omogoča dihanje tudi v precej globoki vodi in vitel na sprednjem odbijaču, ki ga obdaja bullbar.

Posvetili so se tudi notranjosti in dodali oranžen logotip, med pametnimi reči, ki jih je v Škodah polno, pa so hladilnik, 2-kilovatni subwoofer in ojačevalnik. Pokrove sredine kolesa so natisnili s 3D tiskalnikom, na krovu pa sta tudi dva walkie-talkia.

Koncept v dolžino meri točno pet metrov, širok je 2 metra in visok 171 centimetrov. Tehta kar 2450 kilogramov in ima 29 centimetrov odmika od tal, 10 več od Kodiaqa. Avto poganja 2-litrski TSI s 190 konjiči.

Na žalost je to le koncept in bo to tudi ostal, ne pozabimo pa na pickupa na osvnovi Favorita iz devetdesetih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
A to ima ravfang
4.6.2019 7:48:33

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija