Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Audi A6 Allroad Quattro
Terenski A6 karavan nadaljuje svoje poslanstvo
Bil je prvi med velikimi karavani, ki se je pred dvajsetimi leti v terenski obleki predstavil evropskim kupcem. Zanimanje zanj danes še vedno obstaja, morda tudi zaradi tekmecev, ki so se v tem razredu v zadnjih letih precej okrepili. A6 Allroad gre v prodajo konec tega meseca.
Artur Švarc
5. junij 2019 | 10:33:00

Audija A6 smo spoznali že lansko leto, prav tako tudi njegovo karavansko izvedbo, zdaj pa je na tej nastala še terenska različica s prepoznavno Allroad oznako. Ta je od klasičnega karavana za 45 mm višji, ima spremenjen sprednji odbijač, aluminijasto zaščito podvozja, plastične obrobe na blatnikih in strešne nosilce.

Notranjost ne prinaša bistvenih sprememb, gre bolj za dejstvo, da bo A6 Allroad nekoliko bolj založen s serijsko opremo. S skoraj 5 metri dolžine in 2,93 metra dolgim medosjem bo Allroad ne samo uporaben terenski avto za lažje terenske izzive, ampak se bo zagotovo izkazal tudi odličen potovalnik na daljših relacijah. Prostora ne bo primanjkovalo ne na zadnji klopi kot tudi ne v prtljažniku (od 565 do 1680 litrov).

Audi A6 Allroadu namenja le en dizelski motor. Trilitrski V6 TDI, ki je opremljen s tehnologijo mehkega hibrida, bo na voljo v 170-, 210- in 257-kilovatni izvedbi, v vseh primerih pa je ta povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Med serijsko opremo je še zračno vzmetenje, sistem za pomoč pri spustu po strmini, LED žarometi in možnost izbire velikosti aluminijastih platišč (od 18 do 21 palcev).

Cena je v Nemčiji nastavljena na začetnih 61.500€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tattoo-
Najboljši Audi...v vsaki generaciji!
5.6.2019 13:17:58
7even77
Je dober, ni kaj. Morda je zdaj že kar nekoliko preleganten za Allroad opravo, ampak ni pa sploh ne napačen.Niti pomotoma. No, zanimivo, recimo, da BMW svoje serije 5 ni nikoli postavil ob bok Allroadu ali morda E-Allterrainu..
9.6.2019 10:27:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija