Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Mercedes-AMG A45 S & CLA45 S
Dvojec najmočnejših v Goodwodu
Po (pre)dolgi kampanji in številnih skrivalnicah se bosta A45 S in CLA45 S javnosti predstavila na slavnem festivalu hitrosti v Goodwoodu.
Artur Švarc
4. julij 2019 | 14:17:00

Že na prvi pogled je jasno, da gre za najpotetnejša predstavnika družin A in CLA. Dvanajst navpičnih rež in štiricevni zaključek izpušne cevi ločujejo 45-ici od nekaj šibkejšihh 35-ic. Blatniki so še bolj izbuljeni, spojler na zadku še bolj izrazit. Mercedesova divja malčka sta tudi v tem pogledu svoja liga.

Osnovni različici obeh AMG-jevih modelov sta postavljeni na 18-palčna kolesa, pod pokorovom motorja pa je dovlitrski štirivaljnik z oznako M139, ki lahko razvije največjo moč 285 kW (385 KM) v osnovni različici, medtem ko oznaka S prinaša 310 kW (416 KM) največje moči in 500 Nm maksimalnega navora. V vsakem primeru pogonski agregat sodeluje z dvoskopčnim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom 4Matic+.

Potovanje z mesta do stotice traja točno štiri sekunde, pri modelu S še desetinko manj, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Pri CLA45 je sprint za desetinko daljši kot pri A45, medtem ko CLA45 S pot do sto premaga v štirih sekundah. Bolj zahtevnim voznikom je namenjena funkcija Race Driving Mode z možnostjo popolnega izklopa sistema ESP. Začetek prodaje je sicer napovedan za konec letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija