Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Renault Megane RS Trophy-R
Najhitrejši, najzmogljivejši in najdražji Megane RS
Renault danes uradno oznanja, da konec leta v prodajo, za 55 evrskih tisočakov, pošilja novo športno vozilo, pri razvoju katerega so tesno sodelovali tudi slovenski inženirji iz podjetja Akrapovič.
Artur Švarc
5. julij 2019 | 12:35:00

Megane RS Trophy-R velja za nekakšno češnjo na vrhu torte. Za pogon skrbi znani 1,8-litrski razvija 221 kW moči (300 KM), za prenos moči ročni šeststopenjski menjalnik, ki je kakopak lažji od avtomatike z oznako EDC, posebnost nove izvedbe pa je prihranek na teži, na račun vgradnje številnih sestavnih delov iz lahkih materialov. Avto ima nataknjena karbonska 19-palčna platišča z Bridgestonovimi Potenza 007 gumami, Brembov zavorni sistem, zadnji difuzor in pokrov motorja iz ogljikovih vlaken, Ohlinsove blažilnike, Sabeltove športne sedeže in seveda titanov izpuh slovenskega podjetja Akrapovič. S prihrankom 130 kg teže, avto zdaj tehta 1306 kilogramov in kot tak zmore dosegati zelo visoke hitrosti. Odriv od 0 do 100 znaša vsega 5,4 sekunde, najvišja izmerjena hitrost pa znaša 264 km/h.

Seveda, se pri Renaultu že več kot desetletje udejstvujejo tudi pri lovu na rekorde na najdaljši stezi na svetu. Ko so leta 2008, z modelom Megane RS R26.R, prvič postavili rekord, so na 20,6 km dolgi stezi zabeležili čas 8 minut in 17 sekund. Zadnji pohod, ki se je zgodil 5.aprila letos, pa je prinesel nov rekord med dvokolesno gnanimi cestnimi športniki. Megane RS Trophy R je stezo prevozil v času 7 minut in 40 sekund.

Proizvodnja Megana RS Trophy R zaradi kompleksnosti izdelave v zadnji fazi poteka v posebnem Renaultovem RS oddelku. 15 zaposlenih lahko v enem dnevu zaključi fazo preobrazbe na 15 primerkih. Kot že omenjeno, avto gre v prodajo konec leta, omejena serija bo štela le 500 primerkov in bo na voljo le na izbranih največjih trgih po Evropi. Cena v Franciji je nastavljena na 55 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija