Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Goodwood 2019: Porsche 911 RSR GTE
911 v ekstremih
Porsche je Goodwood izkoristil za premiero nove generacije 911 za vztrajnostne dirke.
Artur Švarc
8. julij 2019 | 7:07:00

Kar 95 % avtomobila je narejenega na novo, je povedal Pascal Zurlinden, direktor GT Factory Motorsporta, ki je pripravil ekstremnega 911. Vse, kar je preneseno od prej, so luči, zavore, sklopka, dirkaški sedež in nekateri deli vzmetenja.

Prvo dirko bo 911 RSR GTE odpeljal septembra letos v Silverstonu, v obdobju do konca leta in 2020 pa jih čaka kar 8 dirk v WEC, na koncu seveda slovita 24 ur Le Mansa. Motor ima prostornino 4194 cm3 in 515 KM, največji bokser vseh časov v 911 pa prinaša širši razpon navora in boljšo odzivnost kot 4-litrski motor v predhodniku. Moč na zadnji kolesi prenaša sekvenčni menjalnik.

RSR GTE je preživel ogromno časa v vetrovniku in spremenjeni sprednji in zadnji del obljubljata več pritiska k tlom. Spremenjena je tudi notranjost, vključno z novo varnostno kletko.

Če bi kdo želel tako zver za svoje dirkaške potrebe, se mora postaviti v vrsto, prvi primerki bodo dobavljeni konec prihodnjega leta, potem ko bo GT Factory prihajajoče dirke izkoristil za uglaševanje zverine.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija