Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Bentley EXP 100 GT
Vse najboljše za stotico
Bentley si je za stoti rojstni dan poklonil futuristični koncept EXP 100 GT, glamurozno električno zadevo za 2035.
Artur Švarc
11. julij 2019 | 7:00:00

Koncept so predstavili danes na sedežu podjetja v Crewu in združuje prepoznavne Bentleyeve elemente s futurističnimi potezami. Velikanska maska je narejena iz 6000 ledic, po sredini pa teče letvica iz bakra. Okrogle luči so resda enojne in prav tako podkrepljene z LED osvetlitvijo samih luči. Nezmotljiv pa je seveda Flying B na pokrovu motorja.

Koncept je dolg kar 5,8 metra, širok je 2,4 metra in ima 1900 kilogramov, čeprav je narejen iz aluminija in karbona. A ni vse le v lepoti, ki jo dopolnjujejo bakreni in srebrni elementi. V drobovju skriva električni pogon s 1500 Nm navora, kar je dovolj, da ga do stotice pospeši v 2,7 sekunde, končna hitrost pa je 300 km/h. Z vso to močjo in navorom ima še vedno velikanski doseg 700 kilometrov. S hitrim polnjenjem je avto moč napolniti do 80% v samo 15 minutah.

V teoriji so si pri Bentleyu zamislili, da je avto v večini avtonomen, način vožnje pa se izbira z velikim kristalom na sredinski konzoli. Pri tem aktivna okna omogočajo delno zameglitev, avto pa lahko potnikoma predvaja tudi posnetke prejšnjih voženj. V teoriji kot rečeno to pomeni, da oba potnika le sedita in uživata, čeprav si lahko voznik zaželi tudi nekaj lastnega udejanjanja. Kabina je kombinacija usnja, lesa z bakrenimi vstavki, volne (!) in aluminija. Vsi materiali so okolju prijazni, tako Benetley.

Seveda tega koncepta ne bomo videli pri kupcih, je pa inspiracija za oblikovne smernice Bentleya in tehnične rešitve.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija