Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Prvi kilometri: prenovljeni Mini Clubman
Občutno več moči in delček elegance
Mini je bilo in še vedno je legendarno ime v avtomobilski industriji. Morda ne tako legendarno, kot bi si ga prodajno želeli Bavarci, ki so zgodbo s to znamko bolj resno začeli pisati v začetku tega tisočletja. V zadnjih mesecih v ospredje postavljajo model Clubman, ki je doživel rahlo prenovo in hkrati dobil občuten naboj moči v obliki oznake John Cooper Works.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Mini
6. avgust 2019 | 12:09:02

cenik.pdf

Kratek obisk Frankfurta, kjer sem iz prve roke izvedel vse najaktualnejše spremembe in novosti, je bolj ali manj minil v duhu zgodovine. Mini je bil pred nekaj desetletji prava avtomobilska ikona britanske avtomobilske industrije, ki je navduševala z drugačnim oblikovalskim slogom. Majhne dimenzije, majhna kolesa, enostavna kabina in za takratne čase odlične vozne lastnosti. Kdor si ga je lastil pred petdesetimi leti je bil največji frajer v mestu, kaj šele na vasi. Vmes so nastajale tudi različne karoserijske različice, kot je na primer Mini Clubman.

Ta je rojen pred natanko 50 leti. Imel je podaljšano karoserijo, dvoje stranskih vrat in krilna vrata na zadku, ki še danes zaznamujejo aktualni model. Minijeva evforija je trajala vse do konca osemdesetih, ko je ikona začela rahlo usihati, a naposled so se kot nalašč pojavili pri BMW-ju in v letu 1994 kupili takratni Rover Group in nekaj let za tem vse skupaj prodali, a obdržali lastniško pravico nad uporabo imena Mini. In zgodbo o Miniju so začeli na povsem novi preverjeni arhitekturi in s prepoznavno obliko predhodnika.

 

Tradicija prtljažnih vrat ostaja

Leta 2007 se vnovič na trgu pojavi Mini Clubman, kot druga generacija. Posebnost tega modela so skrita majhna vrata za vstop na zadnjo klop, ki jih kupci ne sprejmejo najbolje, zato se jih v tretji generaciji znebijo in jih nadomestijo s klasično obliko vrat. A vselej ostajajo krilna prtljažna vrata nekakšen zaščitni znak za Clubmana, ki je v aktualni izdaji dolg 4,25 metra (27 cm več kot klasični petvratni Mini), prtljažnik pa meri solidnih 360 litrov (82 l več kot petvratni Mini in 90 l manj kot Countryman). Po štirih letih prihaja za Clubmana prihaja nekakšna osvežitev, a vrata še naprej ostajajo tradicija, na katerih so nameščene tudi zadnje luči, v njih pa LED osvetlitvena tehnologija in podlaga v obliki Union Jack zastave. 360-litrski prtljažni prostor z razmeroma visokim nakladalnih robom, je s preklopom naslona zadnje klopi možno povečati na 1250 litrov in na takšen način lahko uporabnik pridobi dovolj velik prostor za prevoz nekoliko večjih stvari. Oblikovna zunanja prenova je minimalna.

Mladi Minijev oblikovalec Moritz Anton, ki je pred dvema letoma dobil priložnost narisati osvežene poteze, je prenovljeni izdaji namenil dimenzijsko večjo masko, nova sta sprednji in zadnji odbijač ter ohišje vzvratnih ogledal, za doplačilo pa so v ponudbi tudi 19-palčna platišča. Žarometi so serijsko opremljeni z LED tehnologijo, za doplačilo pa so na voljo še matrični LED žarometi. Notranjost ostaja sorodna s predhodnikom, a le s to razliko, da so ponekod vgradili nekaj novih materialov, izboljšali multimedijski sistem s 6,5-palčnim zaslonom na dotik (Live Traffic, SIM kartica, Bluetooth…), ki je vgrajen v značilni Minijev krog na sredinski konzoli. Udobje med vožnjo je v Clubmanu BMW-jevsko na visokem nivoju, tudi za potnike na zadnji klopi je dovolj dobro poskrbljeno, čeprav bosta največ užitkov deležna prav voznik in sopotnik.

Prvič več kot 300 konjev

Mini je z vsakim novim rojstvom pridobil tehniko, ki so jo prvotno razvijali v Munchnu in jo namenjali za BMW-jeve modele. No, v zadnji izdaji je bil preskok pri tehniki zelo občuten. Pri Clubmanu, ki je na voljo s sedmimi različnimi pogonskimi enotami (tri in štirivaljni motorji z razponom moči od 75 do 225 kilovatov), največ poudarka namenjajo različici John Cooper Works, ki temu modelu zagotavlja nov dvolitrski turbo motor z 225 kilovati moči in osemstopenjskim samodejnim Steptronic menjalnikom. V primerjavi s predhodnikom, ki je bil prvič uporabljen v X2 M35i, je zdajšnja izdaja motorja dobila 55 kilovatov več moči in 100 Nm dodatnega navora, kar mu omogoča, da je na cesti lahko izjemno hiter in agresiven. Odriv od 0 do 100 km/h traja malenkost manj kot 5 sekund, najvišja hitrost pa je omejena na 250 km/h. Seveda, sem del zmogljivosti lahko preskusil na delu nemške avtoceste, kjer hitrostnih omejitev za zdaj še niso uveljavili.

Clubman je s prenovo dobil še nekaj popravkov na podvozju (pri večini različic je na voljo športno podvozje - 10 milimetrov nižje) in prilagodljivo vzmetenje, medtem ko je štirikolesni All4 pogon del serijske opreme pri oznaki JCW. Vse to mu zagotavlja izjemno dobro držo in miren značaj pri visokih hitrostih na avtocesti, pri vožnji po zavitih cestah pa tudi pri Clubman daje občutek »gokarta«. Natančno in brezkompromisno. V športnem duhu je tudi občutek za volanom. Globoki sedeži dobro oprimejo telo voznika, prestavljanje se vrši samodejno, preko menjalne ročice ali preko stikal na volanu. Užitek je zagotovljen tudi s strani izpušnega sistema, ki ponuja globok zvok in nekaj pokanja, k temu pa dodatno pripomore tudi umetni zvok iz zvočnikov. Vendar se mora voznik vselej odločiti za športni program vožnje. Všeč mi je dejstvo, da ohranjajo značilno letalsko stikalo za zagon motorja.

Cene od 24 do 47 tisočakov

Prenovljeni Clubman je v novi izdaji že na voljo v prodajnih salonih po Sloveniji in tudi takšen z oznako John Cooper Works je morda ponekod že postavljen za ogled v živo. Z bogatim spiskom serijske opreme je njegova cena sicer precej visoka in znaša 46.750€, morda pa bodo zato nekoliko bolj v ospredje prišle ostale cenejše izvedbe. Cena osnovnega Clubmana z 1.5 bencinskim trivaljnim motorjem s 75 kilovati moči in oznako One znaša 24.200€, dizelsko gnani Cooper D s 110 kilovati na primer stane 28.350€, Clubman Cooper SD All4 s 140 kilovati moči pa nosi ceno 34.700€. BMW-jeva tehnična osnova, premijski ter hkrati športni karakter pač imata svojo ceno.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Clubman rojen pred natanko 50 leti? Ne bo držalo. Kombi oblika ja, a ta se je imenovala "Van" ali "Traveller", odvisno od namembnosti. Clubman pa je bila pri starem Miniju konec 60-ih let oznaka tiste "elegantne" variante z gladkim nosom v stilu Ford Cortina, visoko nameščenim sprednjim odbijačem in dvema instumentoma pred volanom namesto centralno nameščenega. Šele z Bavarci je "Clubman" postal naziv kombi različice.
6.8.2019 13:20:34
Jon
Teh nakladalnih robov ne bom pri karavanih,predvsem nemskimi (ford ne),nikoli razumel...butasto do amena.
6.8.2019 20:05:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija