Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Audi AI:Trail Quattro
Audijeva vesoljska vizija terena
Najnovejši med Audijevimi koncepti je zares narejen za najbolj odročne kraje.
Artur Švarc
11. september 2019 | 7:50:00

Koncept je postavljen na velika 22-palčna kolesa z veliko steklenimi površinami, gre pa za buggy vizijo prihodnosti.

Kolesa so postavljena na skrajne robove karoserije za zares strme prehode terena, odmik od tal je 34 centimetrov, brodi pa lahko po pol metra globoki vodi.

Avto ima štirikolesni pogon, s štirimi elektromotorji v posameznem kolesu. Vse to omogoča tudi izjemno terensko vožnjo z usmerjanjem moči točno tja, kjer je potrebna. Skupna moč motorjev je 320 kW, vozilo tehta 1,75 tone. Končna hitrost je 130 km/h, doseg pa je do 500 km na civilnih podlagah in do 250 km na terenu.

Notranjost je izjemno zračna zaradi vseh steklenih površin, posledično pa je odlična tudi vidljivost, sploh za terensko vožnjo. Namesto številnih zaslonov so si zamislili integracijo z mobilnim telefonom. Ta na stojalu za volanom nadomešča običajne merilnike.

Mimo popolnega futurizma pa pri Audiji niso mogli. Namesto sprednjih luči ima avto pet dronov, ki osvetljujejo pot od zgoraj, pristanejo in vzletajo pa s strehe, kjer se tudi polnijo. Notranje luči imajo tudi kamere za snemanje dogajanja v okolici in notranjosti. Koncept ima tudi 4 nivo avtonomne vožnje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Zgleda, da se vsi podzavestno pripravljajo na nek apokaliptični scenarij za naš planet, kjer bo kot kaže ostal samo še motokros teren...
11.9.2019 8:12:28

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija