Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mitsubishi ASX
Najbolj priljubljen Mitsubishi v Sloveniji z novim obrazom in motorjem
Mitsubshi je model ASX prvič pred kupce poslal leta 2010 in v vsem tem času globalno postal tretji najbolj prodajani model v paleti japonskega proizvajalca. V Sloveniji zaseda prvo mesto, s skupno 1354 prodanimi primerki v celotnem obdobju. V teh dneh slovenske ceste bogati že četrta prenovljena izdaja z izpiljenim videzom in novo pogonsko tehniko.
Peter Pirkovič
10. oktober 2019 | 6:31:00

cenik.pdf

Opazno spremenjen je ASX na sprednjem delu, kjer je dobil nekaj sorodnih potez z bratom L200, in kot tak njegov nastop pred kupci postaja precej bolj resen in oblikovalsko prijetnejši za evropskega kupca. Hkrati velja omeniti, da je dobil paleto prenovljenih platišč, vsa svetila pa za doplačilo zamenjuje LED tehnika. Dimenzije ostajajo iste, tako na zunaj kot znotraj potniške kabine. Opazna sprememba v potniški kabini je nov in večji 8-palčni osrednji zaslon, katerega procesor je zmogljivejši, navigacijski napotki pa so delo uveljavljene znamke TomTom.

Japonci so se pri tehniki odločili za spremembo, ki ima za posledico upokojitev 1,6-litrskega bencinarja. V ponudbi je zdaj nov dvolitrski Mivec bencinski motor s 110 kilovati moči in 195 Nm navora, kupec pa ga bo lahko kombiniral z dvo ali štirikolesni pogon. Pogon na sprednja kolesa omogoča izbiro petstopenjskega ročnega ali samodejnega CVT menjalnika, ki je hkrati edina možnost pri izbiri štirikolesno gnane različice (pogon 4WD je priklopljiv in ima možnost zapore diferenciala). 

ASX, ki je dobro založen tudi z varnostno opremo, čeprav je ta del serijske opreme šele pri bogatejših paketih opreme, bo letos prepričal okrog 30 novih slovenskih lastnikov, medtem ko si boljši rezultat pri sedanjem zastopniku obetajo prihodnje leto. Načrt prodaje obsega 200 vozil. Z dvema tisočakoma promocijskega popusta, začetna cena ASX-a stane 15.990€, medtem ko najdražji dosega ceno 25.490€. Izbira samodejnega menjalnika nakup podraži za 1500€. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Hm, simpatičen, ampak, manjka 6. prestava, kuferang bi lahko bil večji (400 litrov), večja izbira motorjev, cene pa dokaj sprejemljive.
10.10.2019 8:51:05
spartan
Velik kos avta za dober denar, če mene kdo vpraša. Res pa manjka 6. prestava....
10.10.2019 9:20:51
Jon
Zakaj 5.? Saj takega avta nikol ne kupim brez 4x4!? Tam je pa potem itaq cvt...suv brez 4x4? Ne hvala! Ne razumem vec te suv manije in malih prtljaznikov...ce mas druzino si s tem ne mores kaj pomagat...lol. No,za penzioniste bo.
10.10.2019 12:07:55
ewzkgx
Kamot se spravi vso potrebno prtljago štiričlanske družine not, če le ta ni čisto preveč razvajena. Penzionisti praviš, ja saj ti so verjetno tudi glavna ciljna skupina za 2 pogonca.., visoko sedenje, visok odmik od tal, všečen avto, ne prehude cene, evo pa ima vse potrebne lastnosti...
10.10.2019 16:44:15
R1234
Ko bodo zrihtali se antikorozijsko zascito, in v kaksbo spranju naspricali kaj zascitnega voska kot to dela konkurenca bonpa za kupit. Sem gledal rabljenega 2016 letnik. Pokrov prtljaznika je bil vidno rjast, rezervoar spodaj rjast - kdo sploh se ima plehnate rezervoarje? Podvozje pa itak nikjer nic tasciteno, brez voska, zascitnih plastik, kolotekov ki jih prakticno nima. Ce dam za primer novega kadarja ima le ta precej bolj sodoben motor da o sami zasciti, opremi in podobno ne izgubljam besed.
12.10.2019 20:22:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija