Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Toyota Yaris
Drzen videz in hibridni pogon s trivaljnikom
Japonski proizvajalec je predstavil dolgo pričakovano četrto generacijo Yarisa, s katerim ponovno vstopajo v boj za okrepljene prodajne številke, kar pa bo vse prej kot lahka naloga. Novi Yaris na slovenske ceste predvidoma prihaja v drugi polovici prihodnjega leta.
Peter Pirkovič Toyota
16. oktober 2019 | 22:28:03

Izdelan na platformi TNGA-B, Yaris prinaša izjemno svežo in precej opazno zunanjo podobo, obenem pa je zanimivo, da je v dolžino za 5 mm krajši in v višino za 40 mm nižji, hkrati pa so za 5 cm podaljšali medosno razdaljo in zagotovili še nekaj več prostora v notranjosti. Z uporabo številnih novih lahkih materialov so uspeli ustvariti še zajeten prihranek na teži (- 50 kg).

Notranjost je korenito prenovljena. Ponuja več prostora, nekoliko manjši volan, ambientalna osvetlitev je v domeni LED tehnologije, vgrajeni so kakovostni materiali, obenem pa so Japonci Yarisu namenili možnost izbire digitalnih merilnikov, medtem ko vrh sredinske konzole krasi 10-palčni zaslon na dotik z znano Toyotino multimedijsko vsebino.

Japonski proizvajalec ostaja zvest hibridnemu pogonu, ki je v primeru Yarisa še nekoliko tehnično izpopolnjen. Namreč, pri tem modelu bo največ govora o hibridnem pogonu v kombinaciji 1,5-litrskega trivaljnika s 60 kilovati in elektromotorja (nove in zmogljivejše litij-ionske baterije), katerega skupna sistemska moč naj bi znašala 85 kilovatov. Omeniti velja, da bodo japonski kupci imeli možnost izbire različice s štirikolesnim pogonom (E-Four). Poleg hibridnega pogona bosta na voljo še klasični 1,5-litrski in litrski trivaljnik, a natančnih specifikacij za zdaj ne razkrivajo. Prav tako so pri Toyoti poskrbeli za popoln seznam varnostne opreme pod oznako TSS (Toyota Safety System).

Toyota Yaris se bo za evropski trg še naprej proizvajal v francoski tovarni, v katero je bilo, za potrebe prilagoditev na nov avto, vloženih 300 milijonov evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija