Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Vsak peti prodani Audi je iz družine A4
Novosti   |   Slovenska premiera: Audi A4
Vsak peti prodani Audi je iz družine A4
Še vedno najbolje prodajani Audi je doživel rahlo prenovo in v teh dneh so prvi primerki že obogatili tudi slovenske prodajne salone. Daleč najbolj odmeva sprememba pri modelu S4. Tega zdaj krasi oznaka TDI.
Peter Pirkovič
29. november 2019 | 7:57:00

cenik.pdf

Trenutna peta generacija, če ne štejemo še predhodnikov z oznako 80, je na trgu od leta 2015, zato je bila po štirih letih na sporedu prva resna prenova. V oblikovnem smislu je avto ohranil znano osnovo, a so Audijevi mojstri oblikovanja, kjer je zaposlen tudi slovenski oblikovalec, poskrbeli za nekaj svežine v detajlih. Nekoliko sprememenjena je oblika maske, žarometov, veliko več je kroma, osvežitev pa se je dotaknila tudi platišč. Potniška kabina še vedno ohranja premijsko okolje, ki se je dopolnilo z novim 10,1 palčnim osrednjim zaslon z vgrajenim novim multimedijskim vmesnikom tretje generacije. Ta je občutno hitrejši in ponuja še nekaj več vsebine (spletne storitve, glasovno upravljanje, DAB+, MMI navigacija plus in nov vmesnik za povezovanje s pametnimi telefoni). Dodatno je na voljo tudi izboljšani 12,3-palčni zaslon oziroma digitalni merilniki, ki so del dodatne opreme. 

Pri izbiri pogonov bo na voljo kar devet različnih motorjev. Pet dizlov in trije bencinski pogoni, medtem ko bo en motor rezerviran izključni za model S4. Ta ima po novem vgrajen trilitrski V6 z 255 kilovati moči (347 KM) in 700 Nm navora, dodatno pa je ta opremljen še s tehnologijo mehkega hibrida (48-voltni električni sistem in električni kompresor), ki bo pripomogel k nekaj nižji porabi in hitrejšemu odrivu, ko bo to potrebno. Od 0 do 100 km/h ta zmore v manj kot petih sekundah. Ostala motorna ponudba ima oznake 30, 35, 40, 45 in 50, kar pomeni, da bodo kupci lahko izbirali bencinske in dizelske motorje z razponom moči od 100 do 210 kilovatov. 

V ponudbi bo poleg limuzine in karavana, ki predstavljata vsak skoraj polovico celotne prodaje, je tudi izvedba Allroad, ki bo čez čas na voljo s tremi motorji. Za zdaj je na ceniku le izvedba 45 TDI Quattro s trilitrskim šestvaljnikom, ki razvija 170 kilovatov moči. Ponudbo kasneje dopolnjujejo še različice 40 TDI in 40 TFSI. Zračno vzmetenje je del dodatne ponudbe. Kot pravijo pri Audiju, načrtovana prodaja v polnem letu znaša okrog 200 vozil, med katerimi bo zagotovo najbolj priljubljena izvedba A4 35 TDI z S Tronic menjalnikom. Cena te znaša 42.670 evrov, medten ko najosnovnejši v družini A4 stane 34.200€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija