Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Mercedes GLA
Najmanjši zvezdni križanec
Po šestih letih prve generacije in več kot milijon prodanih primerkih je zdaj čas za novo generacijo GLA.
Artur Švarc
11. december 2019 | 16:45:12

Na prvi pogled se zdi, da gre le za temeljit facelift, a to seveda ne drži, še bolj radikalne spremembe pa je druga generacija doživela v notranjosti.

Novi avto je zdaj poldrugi centimeter krajši in meri 4,41 metra, medosna razdalja pa je daljša za skoraj tri centimetre in zdaj meri 2728 milimetrov, največ pa je novi GLA pridobil v višino, zdaj meri 1,61 metra, kar je 10 centimetrov več.

Nova višina daje GLA-ju bolj SUV in manj kombilimuzinski videz, k mišičasto doda tudi 46 milimetrov širši kolotek.

Na evropskem trgu bo vstopni model GLA 200 z 1,33-litrskim turbo motorjem, ki so ga razvili skupaj z Renaultom. Premore 120 kW (163 KM) in 250 Nm navora. Do stotice GLA 200 pospeši v 8,7 sekunde, končna hitrost je 210 km/h. Za prenos moči na sprednji kolesni par skrbi 7-stopenjski DCT.

Za bolj zahtevne pa je tu GLA 35 4Matic AMG, ki v dvolitrskem motorju premore 225 kW (306 KM) in 400 Nm navora. Za prenos na vsa štiri kolesa skrbi 8-stopenjski AMG Speedshift, do stotice pa avto poleti v 5,1 sekunde, končna hitrost je omejena na 250 km/h. Pozneje sledijo še dizelske različice in 45 AMG.

Serijsko ima GLA Off Road Engineering Package, ki vključuje dodatne načine vožnje za zahtevnejše terene, downhill assist in posebno osvetljevanje pri off road vožnji.

Elektronika je prevzela ogromno reči od velikega GLS. Tu je tudi funkcija za avtopralnico, ki zloži ogledala in zapre vsa okna, vključno s sončno streho. Prav tako se deaktivira dežni senzor, klimatska naprava pa se preklopi na notranje kroženje. Za nameček sprednja kamera prikaže prostor pred avtomobilom, da lahko lažje zapeljemo na tračnice.

Prodaja v Evropi se začne prihodnjo pomlad.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija