Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Ni za nas: Škoda Rapid
Ruski Rapid v drugi generacijo s Scalinim videzom
Dobro leto nazaj je Škoda v večini Evrope Rapida zamenjala s Scalo, Škodino različico Golfa. To pa ne pomeni, da je Rapid umrl.
Artur Švarc
12. december 2019 | 6:51:51

V Rusiji so včeraj skupaj s Karoqom za ruski trg predstavili drugo generacijo Rapida, ki je večino oblikovalskih potez pobral kar pri Scali. Tako spredaj kot zadaj so podobnosti več kot očitne, vključno z napisom Škoda namesto logotipa.

Tudi notranjost se zgleduje po Scali, le da je tu in tam kak element kot na primer gumbi klimatske naprave, bolj enostaven. Škoda napoveduje celo dvokraki volan iz Octavie. Rapid bo imel tako 6,5- ali 8-palčni zaslon kot digitalne merilnike.

Avto poganja 1,6-litrski običajni štirivaljnik z 90 ali 110 KM s petstopenjskim ročnim ali šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Močnejša različica z 1.4 TSI s 125 KM ima sedemstopenjski DSG.

V serijski opremi ruskega Rapida je klimatska naprava, LED luči, med opcijami pa najdemo ogrevano vetrobransko steklo. Osnovni model ima 14-palčna kolesa, dražje različice bodo na voljo s 15- in 16-palčnimi kolesi.

Drugo generacijo Rapida bodo izdelovali v tovarni v Kalugi, h kupcem prihaja v prvem četrtletju 2020. Cena se začne, preračunano iz rubljev pri 11.800 evrih. Rapida bodo prodajali tudi v Indiji in na Kitajskem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
No, morda bi tudi vsevprek Evrope veljalo ime "Rapid" obdržati - ker s tem, kar so naredili z osvežitvijo Rapida, so slednjemu naredili uslugo, pa tudi ta oznaka, za zdaj praktično identični avto, se mi osebno zdi dosti bolj posrečena (če že...), kot pač Scala (ki me še vedno bolj spomnija na eno izmed nekdanjih izvedenk0 Stoenke, kot pa na "lestvico" po latinsko).
12.12.2019 8:06:41
alfafil
Simpatična.
13.12.2019 17:03:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija