Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Peugeot 208
Za manj kot 12 tisočakov
V prvih dneh novega leta bodo Peugeotovi trgovci uradno začeli s prodajo novega in zanje težko pričakovanega modela. Kot napovedujejo jih bo v polnem letu skupno okrog 1200, od tega bo slaba desetina pripadala elektrognani verziji.
Peter Pirkovič Peugeot
12. december 2019 | 10:41:35

cenik.pdf

Tako kot Opel Corsa, je tudi Peugeot 208 grajen na platformi CMP, ki omogoča različne pogone in vgradnjo najaktualnejših naprednih sistemov, hkrati pa je opazen prihranek na teži vozila, saj ta v osnovni izvedbi tehta tono in 23 kilogramov. Oblikovno se 208 od Corse v večji meri popolnoma razlikuje. Z novim oblikovalskim slogom od večjega brata 508, je ta zdaj postal še bolj eleganten in na cesti prepoznaven avtomobil. 4,05 metra dolg Peugeot 208 z medosno razdaljo, ki meri 2,54 metra, bi v novi izdaji lahko bil primeren tudi za nekoliko mlajše uporabnike, na kar bo večji meri vplivala tudi cena. Namreč, v zadnji generaciji je nakup 208 zanimalo uporabnike med 45 in 60 letom starosti, zato si zdaj želijo izboljšati razmerje pri skupini kupcev nad 30 letom starosti.

Ti bodo imeli na voljo izbor treh različnih pogonov. V večini bo največ zanimanja za bencinsko gnane verzije, kjer bo na voljo 1,2-litrski trivaljnik s 55, 75 in 96 kilovati moči, v ponudbi bo tudi 1,5-litrski dizel s 74 kilovati moči in osemstopenjski samodejni menjalnik, posebno zgodbo pa peljejo tudi z električnim e-208. V tem primeru je vgrajen 100-kilovatni elektromotor, za energijo bo skrbela 50 kWh baterija, kar naj bi po WLTP zadostovalo za 340 kilometrov vožnje. Slednjega bo možno polniti z največjo močjo 100 kW (hitre polnilnice), medtem ko bo bolj razširjena oblika polnjenja v domači garaži na polnilni postaji z močjo 7 oziroma 11 kilovatov. Serijsko bo avtomobilu priložen tudi polnilni kabel. 

Notranjost avtomobila je popolnoma prenovljena, potniška kabina je za odtenek prostornejša, izbor vgrajenih materialov je boljši, hkrati pa se Peugeotovci niso odrekli nadaljevanju zgodbe i-Cockpit, ki voznikovemu delovnemu okolju lahko prinaša 3D digitalne merilnike in osrednji zaslon na dotik (velikost 5, 7 ali 10-palcev). Infozabavni sistem bo med drugim ponujal funkcije zrcaljenja pametnega telefona, Apple CarPlay in Android Auto, medtem ko bo za navigacijske napotke skrbel 3D TomTom Traffic, ki uporabnika seznanja z razmerami v prometu v realnem času in mu prikazuje nevarna območja. 

Ker želijo Peugeotovci model 208 povzdigniti tudi na nekoliko prestižno raven, bodo poleg klasičnih paketov (Access, Active in Allure) opreme ponujali še različice GT Line in GT, z daljšim seznamom serijske opreme in z nekoliko bolj začinjeno ter prepoznavno podobo. Med serijsko opremo med drugim spadajo polni LED žarometi, 17-palčna platišča, športni sedeži, aluminijaste stopalke in kopica drugih dodatkov. Z novo izdajo je 208 napredoval tudi na področju aktivne varnosti, saj so mu namenjene vse najpomembnejše asistence. Na seznamu serijske in dodatne opreme bodo aktivni tempomat, pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu, parkirni asistent, samodejno zaviranje v sili s prepoznavo pešcev in kolesarjev, aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu, sistem za prepoznavo prometnih znakov, sistem za prepoznavo vozila v mrtvem kotu in samodejni preklop snopa žarometov.

Začetek prodaje je določen za 3.januar, ko bodo pri večini trgovcev na voljo testni avtomobili in za potrebe prodaje modela e-208, preurejena prodajna mesta, urejena posebna parkirišča in delujoče polnilne postaje. Cena novega modela po rednem ceniku sicer stane 13.330€, a se v primeru nakupa preko financiranja ta prilagodi na 11.990€. V tem primeru gre za model 208 Active 1.2 Puretech s 55 kilovati moči, ki že ima samodejno klimatsko napravo, senzor za dež, samodejno zaviranje v sili, 7-palčni osrednji zaslon na dotik, Bluetooth in funkcijo povezovanja pametnega telefona z vozilom (Mirror Screen). Pri e-208 so cene postavljene precej višje in sicer na začetnih 31.200€, a tudi pri temu so pripravili posebno ponudbo, v kolikor se nakup izvrši preko financiranja. Z državno subvencijo, ki je za zdaj določena na 7500€, bo cena znašala 21.490€. Poleg tega Peugeotovci brezplačno dodajo še domačo polnilno postajo v vrednosti tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
12 000 evra ni to kar bi izbral. Tisto kar bi, je močno precenjeno.
13.12.2019 10:22:10
7even77
Kako sva že ugotavljala glede "Peugeota" Corse? Hja, precej enako, drži. Tisto "... ŽE od..." je pač preverjeni nateg. Ne le v tem primeru...
13.12.2019 11:49:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija