Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zvezdni avatar
Novosti   |   Koncepti: Mercedes Vision AVTR
Zvezdni avatar
CES 2020 je vedno bolj tudi priložnost za proizvajalce avtomobilov, da tam pokažejo koncepte in futuristične ideje.
Artur Švarc
8. januar 2020 | 6:22:00

Mercedes je v Las Vegas pripeljal najbolj nori koncept zadnjih let, ki se imenuje Vision AVTR, jajčasto vozilo pa ne skriva svojih navezav na zdaj že 10 let stari Cameronov blockbuster, Avatar. Avto ni nič drugega kot ideja spojitve stroja in človeka.

Gre za avtonomni električni koncept, za štiri potnike v notranjosti, prepolni futurističnih igračk in – ne boste verjeli – ima štiri kolesa.

AVTR Advanced Vehicle Transformation nima volana ali stopalk,  preko katerih bi potniki upravljali avto. Avto idejno vzpostavi biometrično komunikacijo z voznikom preko njegovega dihanja. Z dotikom roke na konzoli je voznik povezan z avtomobilom in glede na razpoloženje, avto predlaga način vožnje in ambient. Odvisno od tega avto nadzira parametre vožnje, lahko pa se kontrolna plošča dvigne in služi kot volan, če bi si voznik vendarle zaželel nekaj starinskega doživetja.

Avto poganjajo štirje elektromotorji, skupaj premorejo 355 kW, baterija pa ima 110 kWh in je narejena na grafenskem polimeru z organskimi sestavinami, torej brez izkoriščanja redkih kovin.

Doseg? 700 kilometrov in ker je organska, je tudi enostavno in popolnoma razgradljiva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija