Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi Mirai obljublja tretjino več dosega
Novosti   |   Premiera: Toyota Mirai
Novi Mirai obljublja tretjino več dosega
Druga generacija Toyotinega posebneža na gorivne celice prinaša do 30 % več dosega in bo naprodaj še letos na treh celinah.
Artur Švarc
15. januar 2020 | 7:20:00

Mirai bo najprej na prodaj na domačem otočju, do konca leta pa bosta sledil še ZDA in Evropa. Druga generacija ima zdaj 650 kilometrov dosega, predrugačen pa je tudi dizajn, ki se zgleduje po Lexusovih oblikovnih smernicah.

Avto je postavljen na 20-palčna kolesa in je v osnovi štirivratna limuzina s pogonom na zadnji par koles in petimi sedeži. Medosna razdalja meri 2920 milimetrov, skupna dolžina je 4,98 metra. V notranjosti je novi 12,3-palčni zaslon, merilniki so digitalni. Z novo zasnovo ima avto tudi nižje težišče in izboljšano lego. Vodik je pod tlakom shranjen v tri na novo razvite rezervoarje, ki pripomorejo k boljšemu dosegu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Za razliko od prvega izgleda tole čisto spodobno, a v celem, kot berem, tehnologija prvega Miraia (in konkurentov) ni dala tistega, kar so pričakovali.
15.1.2020 9:20:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija