Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ponovni zagon znamke v Sloveniji, tokrat z več vsebine
Novosti   |   Slovenska premiera: DS7 in DS3 Crossback
Ponovni zagon znamke v Sloveniji, tokrat z več vsebine
Avtomobilski proizvajalec DS je bil nekoč francoski pojem udobja in prestiža. Veljal je za nekakšen premijski odmik od klasičnih Citroenov, z dolgotrajno vmesno pavzo in ponovno reaktivacijo, dokler se šefi pred nekaj leti niso odločili, da to avtomobilsko enoto postavijo na samostojno pot.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
12. junij 2020 | 10:30:00

cenik.pdf

Leta 2016 so v Sloveniji pod okriljem Citroena ponovno poskusili vzpostaviti delovanje te znamke, a je zgodba dve leti kasneje vnovič dobila preobrat, ko so Citroenovi trgovci iz Pariza dobili navodilo, da teh modelov ne smejo več prodajati. Isto leto pri sedanjem zastopniku, ki je dobil tudi novega lastnika (švicarskega mega trgovca Emil Frey), sprejmejo odločitev, da bodo ponovno vzpostavili prodajo modelov DS v Sloveniji, a to pot nekoliko bolj načrtovano in z več vsebine. To isto leto Francozi predstavijo model DS7 za Evropo, nekaj mesecev kasneje pa sledi še DS3 Crossback, pri nas pa se v ponedeljek 15.junija končno začne prodaja.

Začasni prodajni salon (eden od dvestotih v Evropi) oziroma svoj kotiček bo postavljen v ljubljanskem prodajnem salonu na Baragovi 9, kjer sicer domujeta Mitsubishi in Honda (isti lastnik trgovske mreže). Že zdaj odgovorni napovedujejo gradnjo svojega in večjega DS Store prodajno-servisnega salona v Ljubljani, ki naj bi svoja vrata odprl spomladi prihodnje leto. Na vprašanje, zakaj so se ponovno odločili za aktivacijo te znamke in kakšne imajo prodajne načrte, odgovorni pravijo, da ta znamka zagotovo ima prodajni potencial v premijskem razredu in da gre pri tem za nekakšno naložbo v prihodnost. Letošnje leto bodo predvsem veliko investirali in preskušali avtomobilski trg, zato bodo ob koncu leta zelo zadovoljni, v kolikor bo zabeležena prodaja teh vozil presegla številko 30. Večje apetite oziroma načrte imajo za prihodnje leto. 

Ko gre za modelsko paleto, največ stavijo na DS7 Crossback. Gre za 4,57 metra dolgega križanca, ki bo svoje kupce iskal v segmentu, kjer sta doma Audi Q5 in BMW X3. Prvi stik na premieri kaže, da so Francozi izdelali zelo korekten in premijsko usmerjen avto z zelo ekstravagantno zunanjo obliko, a za nekoliko bolj poglobljen vtis bo potrebna daljša testna vožnja. DS7 Crossback stavi na udobje, prostornost in na napredne tehnologije, dodatno pa bodo kupci lahko izbirali še nekatere pakete oprem, ki prinašajo, bolj športno ali bolj prestižno zasnovano potniško kabino (Performance in Chic). Nadgradnja tega bo še zelo široka paleta številnih dodatkov. Pri motorni ponudbo so na voljo bencinski, dizelski in priključno-hibridni pogon. Gre za znano paleto motorjev. 1,6-litrski turbo bencinski motor bo na voljo v 118- in 165-kilovatni različici, pri dizli bo mogoča izbira 1,5-litrskega HDi motorja s 96 kilovati in 2.0 HDi motorja s 132 kilovati, paradni konj celotne palete pa je oznaka E-Tense, ki prinaša kombinacijo 1,6-litrskega turbo bencinskega motorja in dveh elektromotorjev (pogon 4x4), skupna sistemska moč teh pa znaša 221 kilovatov (300 KM). Hkrati bo ta tudi najdražji.

Popolna preobrazba je doletela tudi model DS3, ki je dobil še oznako Crossback, kar pomeni, da je občutno pridobil na dimenzijah in nekaj dodatnih centimetrov pri odmiku karoserije od tal, ne pa tudi štirikolesnega pogona. Oblikovalci so tako kot pred več kot pol stoletja, ko so ustvarjali podobo za takratnega DS-a, spet iskali zelo ekstravagantne oblikovne linije, ki bodo zagotovo zelo opažene na cesti. Posebnost DS3 Crossbacka je tudi ta, da ima skrite vratne kljuke, da za razliko od DS7 ima možnost vgradnje matričnih LED žarometov in bo tudi edini na voljo kot popolnoma električno vozilo. Izdelan na PSA-jevi platformi je DS3 Crossback E-Tense opremljen s 100-kilovatnim motorjem, 50 kWh litij-ionsko baterijo, doseg na papirju pa znaša 320 km. Od ostalih pogonov so na voljo še dizelski in bencinski motorji z razponom moči od 75 do 115 kilovatov. 

Cena DS7 Crossback se giblje med 35 in 53 tisočaki, za DS3 Crossback pa so cene postavljene od 23 pa do skoraj 44 tisoč evrov. Prihodnje leto se ponudbi pridružuje še limuzina DS9, ki bo na voljo zgolj z bencinskim in hibridnim pogonom.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Klemen72
Hudo!
12.6.2020 13:29:49
klemens
DS3 CB mi je znotraj tako kičast, da me vedno prime nekam. DS7 sem pa gledal tudi zase, ampak je že toliko časa na trgu, da mi je že pase.
12.6.2020 14:47:14
7even77
Ko pač gleda tega proizvajalca, si ne morem kaj, da ne dobim tistega zoprnega občutka, da je tole vse skupaj že en lep čas samo še "wanna be" po nekih boljših, bolj legitimnih Citroenovskih časih. Eno je pravi prestiž, drugo je potem to vtkati v celoto, ki bi delovala vrhunsko. Tule pač ne.
12.6.2020 20:39:44
alfafil
Cenovno neprivlačno, pa tudi moje kombinacije ni, 1.2 130 manual.
12.6.2020 21:20:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija