Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Z več vsebine po nove kupce
Novosti   |   Prenova: Seat Ateca
Z več vsebine po nove kupce
Jeseni bo na slovenske ceste zapeljal prenovljeni športni terenec, ki je postal eden najbolje prodajanih modelov v ponudbi španskega proizvajalca.
Peter Pirkovič
15. junij 2020 | 11:08:00

Prvič smo se z Ateco spoznali jeseni leta 2016, Španci pa so postregli s podatkom, da so od takrat do danes zabeležili že več kot 300 tisoč prodanih primerkov po Evropi. Intenzivnost konkurence jih je že po treh letih prisilila, da so na njem naredili nekaj ključnih nadgradenj, da bo avto v koraku s časom in da bo lažje dočakal naslednika. Ateca je po znanem vzorcu dobila nekaj zunanje oblikovne svežine, LED tehnologija osvetljevanje je po novem serijska za žaromete (polni LED) in zadnje luči, nova je oblika platišč, v ponudbo pa je dodanih še nekaj novih zunanjih barv.

Potniška kabina prinaša znano podobo, vgradnjo kakovostnejših materialov, ki so prijetnejši na otip, daleč največja sprememba pa je nov 9,2-palčni osrednji zaslon z bogatejšo multimedijsko vsebino (Seat Connect, glasovni ukazi - Hola). Španci so Ateci dodali še nekaj novih oziroma izboljšanih varnostnih asistentov (prediktivni tempomat z radarsko kamero, sistem za samodejno zaviranje s prepoznavo pešcev in kolesarjev, asistenca za vzvratno vožnjo s prikolico, opozorilo pri izstopu iz vozila – mrtvi kot….) in med dodatno opremo uvrstili še ogrevalni sistem za volanski obroč ter vetrobransko steklo (v primeru zmrzali).

Motorna paleta ostaja enaka kot doslej, le da so to primerno nadgradili za doseganje emisijskih standardov, prav tako ostaja identična ponudba paketov opreme (XPerience, Reference, Style in FR). Avto je bil tudi tokrat deležen izboljšav s strani domačih mojstrov iz španskega Martorella, medtem ko proizvodnja zanj še naprej poteka v češki tovarni v Kvasinyju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Klemen72
zeeeeh
16.6.2020 11:55:51
Lovro7
Ta armaturka je bila že od začetka zastarela...
17.6.2020 9:58:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija