Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Osvežitev za admiralsko ladjo in karavanska različica
Novosti   |   Prenova: VW Arteon
Osvežitev za admiralsko ladjo in karavanska različica
Volkswagnov Arteon je po treh letih dobil prenovo in novo karoserijsko različico.
Artur Švarc
24. junij 2020 | 10:42:00

Običajno se sredi modelnega cikla zgodi le facelift, pri Volkswagnu pa so Arteonu dodali še karavansko izvedbo z imenom Shooting Brake. Za nameček je Arteon zdaj tudi priključni hibrid, obe izvedbi pa sta dobili še najmočnejšega predstavnika z oznako R.

Naslednik Passata CC ima novo masko in nov odbijač, po želji pa vam dodajo LED trak, ki teče čez celotno sprednjo površino, prekine ga le VW-jeva značka. Nove so tudi zadnje luči, oblika je sicer ostala nespremenjena, je pa zato tu nova optika.

Športna različica karavana Shooting Brake s precej kupejevskim zaključkom lahko v prtljažnik sprejme 565 litrov, nekaj malega več od limuzine. S podiranjem sedežev pridemo do 1632 litrov. Do nedavnega je bila notranjost identična Passatovi, zdaj pa so s prenovo naredili odločen odmik od Passata, nova sta zaslona merilnikov in infotainmenta, novo je upravljanje klimatske naprave in tudi volan z gumbi, občutljivimi na dotik.

Naslednja zgodba prenove je seveda Areton R. Do zdaj najmočnejši primerek z 206 kW (280 KM) je izgubil nekaj moči in jih premore 200 kW (272 KM), različica R pa iz 2-litrskega TSI iztisne 235 kW (320 KM) in 420 Nm navora, na voljo pa je s sedemstopenjskim DSG menjalnikom in pogonom na vsa štiri kolesa, kjer pa se moč zdaj razdeljuje po potrebi in ne več 50:50. Mogoče je izbrati nastavitev Race, kjer se vseh 100% moči prenaša na zadnji kolesni par, še več, na zunanje kolo v ovinku.

Tretja velika novost je priključni hibrid, ki ima enako zasnovo kot Passat GTE. eHybrid ima 1,4-litrski TSI s 115 kW, ki dela družbo elektromotorju s 85 kW. 13 kWh baterija zadošča za 50 do 60 kilometrov dosega.

Avto prihaja v salone konec letošnjega leta, cene pa še niso znane.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Ni švoh, mi je pa všeč kako so spremenili armaturko z rahlimi posegi, da se sedaj loči od passata. Minus je pa, da so za zračenje gumbe zamenjali za displej, kar je bilo sicer pričakovano.
24.6.2020 11:02:52
7even77
Kot vedno - napovedi o spremembah so bile radikalnejše, kot je zdajšnji rezultat. Avto (SB) neverjetno spomne na nekdanjo (in skorajda pozabljeno) Laguno Grandtour zadnje generacije. Znotraj pa nekako je - in ni. Armatura je še naprej premalo ločena od Passata, da bi bila zato morda boljša, poleg tega so jo celo pocenili - ravno s spremembo climatronic enote s stikalne na drsno opcijo (ni najbolj ok) in v povezavi s tem so osiromašeni tudi zračniki, kajti slednjih ni več možno natančno uravnavat/zapirati/odpirati s (ponoči tudi osvetljenimi) kolesci. Zamenjava zvočnega Dynaudio sistema s Harman Kardon je npomembna, saj gre , tudi če bi bil tu Bang&Olufsen, za vsakič enake zadeve oziroma rešitve. Lahko bi bil tudi Fender, kot sicer je v ZDA. Kapitalni zfrešek pa je ta, da Arteon še naprej in niti kot R sploh nima možnisti matričnega LED-a. Upam, da to spremenijo.
24.6.2020 11:43:40
Klemen72
zeeeh
30.6.2020 9:35:37
Klemen72
pohvalno pa je, da so vzeli škodin volan. ampak dajmo pred komentiranjem videza, ki je stvar osebnega okusa in o njem nima smisla razpravljati, počakati na losov test
30.6.2020 9:37:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija