Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najzmogljivejši v svojem segmentu
Novosti   |   Ni za nas: Ford F-150
Najzmogljivejši v svojem segmentu
Američani, ki so znani kot ljubitelji pick-upov, imajo nov razlog za veselje. Dolgo pričakovana 14. generacije Fordovega F-150 je naposled tu. Poleg izpolnjenih pričakovanj tudi dviguje standard v segmentu lahkih tovorih vozil s povsem novo električno arhitekturo, ki podpira posodobitve programske opreme.
Urša Prosenjak
26. junij 2020 | 12:35:00

Predstavitev je vodil ameriški igralec Denis Leary, ki je novi pick-up opisal kot najboljši v svojem razredu. Med izboljšavami je SYNC 4 infotainment, ki omogoča posodobitve, na voljo pa je v dveh velikostih zaslona. Kupec lahko izbira med 8- in 12-palčnim zaslonom, med vsebinami pa je tudi digitalna različica priročnika za uporabo z video vodniki.

Pod pokrovom motorja se skriva zmogljivi 3,5-litrski PowerBoost motor, ki obljublja sposobnost vleke vsaj 5440 kilogramov. Hibridna različica motorja EcoBoost V6 se ponaša z dosegom okoli 1100 kilometrov z eno posodo goriva.

PowerBoost je na voljo za vse nivoje opreme F-150. Električni motor je nameščen v 10-stopenjskem modularem hibridnem avtomatskem menjalniku in ima moč 35 kW.

Pri Fordu sicer niso še razkrili vseh podatkov, so pa novi F-150 s hibridnim pogonom opisali kot najmočnejšega v svojem razredu, z več navora in kilovati kot katerokoli drugo lahko tovorno vozilo.

1,5 kWh baterija je nameščena pod vozilom, da ne odvzema prostora potniški kabini in prtljažnemu prostoru. Sicer pa je sistem Pro Power Onboard vgrajeni generator z različnimi stopnjami izhodne moči iz 120- in 240-voltnih vtičnic.

Med dodatki, ki prispevajo k praktičnosti vozila, je tudi plastična zaščita prtljažnih vrat, ki vsebuje različne odlagalne površine, med drugim tudi za mobilni telefon. Ob straneh prtljažnih vrat je tudi možnost pritrditve daljših predmetov.

Še ena ekskluzivna izboljšava štirinajste generacije se imenuje Max Recline Seats. Na voljo je v višjih nivojih opreme, omogoča pa zložljivost sedežev do skoraj 180 stopinj in preoblikovanje le-teh v posteljo.

Za zdaj še ni podatkov o različici F-150 Raptor, enako velja za električno različico.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija