Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Porsche 911 Turbo
Oznaka Turbo za veliko vozniških užitkov in debelo denarnico
Po tistem, ko smo pred nekaj meseci spoznali zverinskega 911 Turbo S, so zdaj oči javnosti uprte v nekoliko manj zmogljivo, a še vedno izjemno verzijo 911 Turbo. Ta je od danes dalje na voljo v kupejevski in kabriolet izvedbi.
Uredništvo
16. julij 2020 | 10:18:00

Najprej k tehniki. Šestvaljni bokser motor za 911 Turbo z močjo 427 kW (580 KM) in 3745 cm3 prostornine ima zdaj simetrično zgrajena VTG-turbopolnilnika z električno krmiljenimi obvodnimi ventili. Skupaj z na novo zasnovanim hladilnikom polnilnega zraka in uporabo piezo vbrizgalnih ventilov prispevajo k dodatnemu izboljšanju lastnosti, kot so odzivnost, zmogljivost, krivulja navora in elastičnost. Obe karoserijski izvedbi z mesta do 100 km/h pospešita v 2,8 sekunde. S 750 Nm (dodatnih 40 Nm) navora in brez časovne omejitve za overboost so vmesni pospeški še bolj spontani. Pospeški, zmogljivost in navor novega Porscheja 911 Turbo so torej na nivoju prejšnje generacije različice 911 Turbo S. Za prenos moči skrbi 8-stopenjski menjalnik PDK, ki je posebej prilagojen za modele Turbo. Končna hitrost ostaja nespremenjena in znaša 320 km/h. Prvič so pri 911 Turbo na voljo tudi opcije, kot so paket športnih elementov ali paket aluminijastih elementov, športno podvozje in športni izpušni sistem. 

Dizajn modela 911 Turbo je postal še bolj mišičast. Za novo podvozje so karoserijo nad sprednjo premo razširili za 45 mm (na 1840 mm). Novi sprednji pokrov z markantno linijo poudarja športnost vozila. Cesto razsvetljujejo serijski glavni LED-žarometi s sistemom PDLS Plus. Na zadnji premi karoserija v širino sedaj meri točno 1,9 m (+ 20 mm). Nadaljnja prepoznavna lastnost novega Porscheja 911 Turbo je izpopolnjena prilagodljiva aerodinamika z uravnavanimi loputami za hladilni zrak spredaj, večjim aktivnim sprednjim usmernikom zraka in bistveno večjim variabilnim zadnjim usmernikom zraka. Preko odprtin za dovod zraka, ki so značilne za Porsche 911 Turbo, se na stranskem zadnjem delu namesto hladnega zraka vsesava procesni zrak. Hladilnika polnilnega zraka sta sedaj nameščena neposredno v toku zraka pod zadnjim pokrovom. Sklenjeni svetlobni pas z zadnjimi LED-lučmi in nova lamelna rešetka na zadnjem pokrovu s srebrnimi okrasnimi letvami zaokrožata zasnovo zadka. 

Z dvema novima opcijama, s paketom lahke gradnje in športnim paketom, je mogoče še dodatno izpopolniti videz in zmogljivost vozila. Paket lahke gradnje za Coupé maso vozila zmanjša za 30 kg. To je mogoče med drugim tudi z lahkimi školjkastimi sedeži, odstranitvijo zadnjih sedežev in manjšo količino izolacije. Tako voznik lahko še bolj neposredno sliši zvok motorja. Športni paket vsebuje paket Sport Design 911 Turbo ter dodatne aplikacije v črni barvi, elemente iz karbona in ekskluzivne zadnje luči s posebno zasnovo.

Kaj pa cena? Tega je možno v dveh izvedbah naročiti od danes naprej. V Nemčiji kupe stane 180.811€, kabriolet pa 194.035€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija