Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Lamborghini Essenza SCV12
Le štirideset primerkov ekskluzivnega hiperšportnika
Lamborghinijev oddelek za motoršport Squadra Corse je predstavil novi dirkalni avto Essenza SCV12, osnovan na modelu Aventador.
Urša Prosenjak
30. julij 2020 | 7:08:00

Zasnoval ga je Centro Stile Lamborghini in je neposredni naslednik modelov Miura Jota in Diablo GTR, njegov aerodinamični paket pa je navdihnil dirkalni Huracan GT3. To med drugim pomeni drugačen prednji spojler, nov pokrov motorja, odprtine za zrak na strehi ter zadnji spojler iz ogljikovih vlaken.

Avto ima še monocoque šasijo iz ogljikovih vlaken, Squadra Corse izpušni sistem, Pirelli gume in Brembo zavore. V notranjosti najdemo mutifunkcijski volan ter dirkaške sedeže in ostale površine iz ogljikovih vlaken. Za pogon skrbi 6,5-litrski V12 motor z močjo 619 kW in z novim šeststopenjskim Xtrac sekvenčnim menjalnikom.

»Essenza SCV12  predstavlja najčistejšo dirkaško izkušnjo, ki jo naša znamka ponuja, obenem pa pomeni vez med našimi cestnimi in dirkalnimi avtomobili,« je povedal Stefano Domenicali, direktor Automobili Lamborghini.

Zaradi monocoque šasije Essenza SCV12 ne potrebuje notranje varnostne kletke. Kljub odsotnosti slednje je prvi GT avto razvit v skladu z varnostnimi predpisi FIA za prototipe, kar priča o inherentni moči šasije iz ogljikovih vlaken.

Cena za zdaj še ni znana, serija pa bo omejena le na 40 primerkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija