Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Minimalizem in tišina
Novosti   |   Prenova: Rolls Royce Ghost
Minimalizem in tišina
Rolls Royce je predstavil povsem novo različico svojega najuspešnejšega modela Ghost. V novi generaciji se je odmaknil od temeljev prvotne serije, ki si je delila platformo z BMW 7, zdaj pa ima najnovejšo, prilagodljivo aluminijasto platformo, ki se že uporablja za modela Phantom in Cullinan
Urša Prosenjak
1. september 2020 | 17:38:00

Novi Ghost je 90 mm daljši in 30 mm širši od predhodnika. Poganja ga posebej prilagojena različica 6,75-litrskega V12 z dvojnim turbopolnilnikom, ki smo jo srečali že pri Cullinanu, proizvaja pa 226 kW moči.

Ghost je Rolls Royceov najbolj tehnološko dovršen model, ki za ceno blizu pol milijona funtov ponuja inovativne novosti za več udobja med vožnjo, med drugim tudi funkcije za zmanjšanje hrupa, kar bo znamka verjetno s časom vpeljala tudi v preostalo ponudbo. Za to je zaslužna tudi aluminijasta platforma, ki pomeni manjšo skupno težo avtomobila, obenem pa je aluminij manj dovzeten za vibracije kot jeklo. Poleg tega ima Ghost več kot 100 kilogramov zvočne izolacije v strehi, tleh in prtljažniku, stišali pa so tudi dovod zraka. Za mirnejše pobiranje neravnin skrbi novo vzmetenje z več blažilniki in prilagodljivo trdoto glede na cestišče, ki ga ves čas analizirajo kamere in senzorji.

Kar se tiče zunanjosti se pri Rolls Royceu držijo pravila, da ne popravljaj tega, kar ni pokvarjeno, zato so obliko le nekoliko izboljšali. Dodali so nove LED in adaptivne laserske žaromete, silhueta pa ostaja značilno elegantna. Videz zunanjosti in notranjosti je minimalističen. V notranjosti so digitalni merilniki na 12,3-palčnem zaslonu TFT, zaslon infotainmenta pa se lahko umakne v armaturno ploščo. Na voljo je tudi različica s podaljšanim medosjem, ki omogoča več prostora za potnike na zadnjih sedežih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija