Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pričakovana nadgradnja
Novosti   |   Premiera: Audi Q5 Sportback
Pričakovana nadgradnja
Podobno kot pri modelu Q3 je oznako Sportback dobil tudi večji brat Q5. Ta na ceste prihaja v začetku prihodnjega leta.
Peter Pirkovič
26. september 2020 | 11:02:00

Poteza nemškega proizvajalca nikakor ne preseneča, a je na drugi strani presenetljivo to, da so ta korak naredili precej pozno. Namreč, BMW je X4 predstavil že leta 2014, Mercedes GLC Coupe pa je na sceno zapeljal leto kasneje. Omenjena dva sta največja konkurenta novincu, ki čez nekaj mesecev prihaja na ceste po svetu. 

Oblikovne razlike med bratoma Q5 so najbolj opazne na zadnjem delu. Streha se od stebrička B vidno spušča in zadku zaključuje precej nizko, a kljub temu pri Audiju pravijo, da so še vedno ohranili dovolj zgledne notranje mere. Sportback je od svojega brata za 7 mm daljši, medtem ko je prtljažni prostor malenkost manjši, a še vedno dovolj velik, da vanj uporabnik pospravi vso prtljago za štiri potnike. Če prtljažnik v običajnem Q meri 550 litrov, ima Sportback na voljo 510 litrov osnovne prostornine, z dodatnim vzdolžnim pomikom zadnjih sedežev pa lahko uporabnik pridobi še dodatnih 60 litrov. Prostora za glavo na zadnji klopi naj ne bi primanjkovalo, tudi vse ostalo je v potniški kabini enako kot pri klasičnemu Q5. Obema so namenili nov multimedijski vmesnik MIB3, na voljo za dva osrednja zaslona na dotik (10,1 in 12,3-palcev), nadgrajen pa je tudi sistem za glasovno upravljanje (Hey, Audi).

Audi pri tem modelu ne bo ponudil priključno-hibridnih pogonov, pač pa zgolj izbrane pogone z vgrajenim blagi-hibridnim sistemom. Na voljo bodo tudi klasični dizli in bencinarji, vrh ponudbe pa bo predstavljal SQ5 Sportback s trilitrskim V6 motorjem z 260 kilovati moči. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Kaj zdaj počnejo, copy-paste od 1 do 8? Sicer pa, branil se ga ne bi.
26.9.2020 13:46:49
7even77
Kopiranje po lestvici navzdol (ali navzgor, kakor kdaj) je seveda očitno. Kdaj in pri katerem (tokrat Audijevem) modelu je to sploh potrebno, sam nisem poklican, da bi sodil. In ker še naprej k sreči obstaja možnost izbire, potem in če že rajši izberem običajni Q5. Zares dobro izpade med vsemi njihovimi SB-i le Q8. Pika.
26.9.2020 14:59:10
slonana
Super je!
27.9.2020 20:56:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija