Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tretja generacija z novo obliko in vsebino
Novosti   |   Premiera: Dacia Sandero in Sandero Stepway
Tretja generacija z novo obliko in vsebino
Dacia je predstavila tretjo generacijo modelov Sandero in Sandero Stepway, ki sta povsem prenovljena, še vedno pa sledita svojemu osnovnemu poslanstvu: uporabnosti po ugodni ceni.
Urša Prosenjak
29. september 2020 | 11:00:00

Novi Sandero prinaša prenovljene proporce z namenom nadaljevanja uspešne formule – kombinacije omejenih zunanjih mer in prostorne notranjosti. Vetrobransko steklo je bolj položno, streha je nižja, strešna linija pa je nagnjena. Odmik od tal ostaja enak, toda širša koloteka in poravnana kolesa mu dajejo videz čvrstosti.

Novi Sandero Stepway se ponaša s prepoznavnostjo zaradi značilnega rebrastega in bolj usločenega pokrova motorja. Prevzel je oblikovne elemente iz sveta križancev z večjim odmikom od tal, strešnima nosilcema okrašenima z logotipom ter zajetnimi obrobami blatniških obokov in spodnjega roba vrat iz materiala s posebno teksturo. Dodali so mu tudi uporabne novosti, kot sta strešna nosilca, ki se preobrazita v strešni prtljažnik in sta del serijske opreme.

Obema modeloma dodaja prepoznavnost nov svetlobni pečat na lučeh v obliki črke Y. Tako spredaj kot zadaj povezuje obe luči vodoravna črta iz svetlobnih diod, kar okrepi vtis širine avtomobila. Žarometa s svetilnimi diodami, katerih samodejni vklop je serijski v vseh različicah, zagotavljata boljšo vidljivost ponoči.

Povsem prenovljena je tudi notranjost, ki predstavlja velik korak naprej. Armaturna plošča je bolj ergonomična, novi materiali pa prispevajo k sodobnemu in kakovostnemu okolju, del katerega so tudi obloge vrat in prevleke. Voznikov sedež je preoblikovan in omogoča bolj ergonomičen položaj sedenja. Novost je tudi sistem Media Control, ki omogoča upravljanje z radijskim sprejemnikom, telefoniranjem in navigacijsko napravo neposredno na pametnem telefonu, nameščenem na poseben nosilec na vrhu armaturne plošče. Sistem je na voljo že od osnovnega paketa opreme, dopolnjujeta pa ga napravi Media Display in Media Nav s posebnim zaslonom na sredini armaturne plošče. Kljub enakim zunanjim meram kot pri predhodnikih se je prostornost notranjosti in prtljažnika znatno povečala.

Zaradi modularna konstrukcijska osnova CMF imata oba modela okrepljeno zgradbo, ki zagotavlja boljšo zaščito skupaj s šestimi serijsko vgrajenimi varnostnimi blazinami. Nova arhitektura elektronike omogoča asistenčne sisteme, vključno s serijsko vgrajenima naprednim sistemom pomoči pri zaviranju v sili in sistemom eCall za klic v sili. Nove modularna konstrukcijska osnova prinaša tudi učinkovitejše motorje in aerodinamiko ter majhno težo, kar vpliva na nižjo porabo goriva. Na voljo so samo bencinski motorji ter motor na plin ECO-G, novost pa je možnost izbire avtomatskega menjalnika CVT.

Cena še ni znana, vendar pri Dacii obljubljajo, da bosta prenovljena modela kupcem zagotavljala uporabnost, udobje in užitek pri vožnji za zmerno ceno. Slovenskim kupcem bosta nova Sandero in Sandero Stepway na voljo od januarja 2021 naprej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Solidno, zanimivo, da dizla ni več v ponudbi. Jasno pa čakamo karavana, enega kupca že imamo zanj...
29.9.2020 12:43:51
jjs
Ta Sandero izžareva solidnost in je lepo oblikovan. Stepway... kaj pa vem, nekoliko kičast je videti. Strešni element genialno zasnovan, notranja obloga armaturne plošče je poceni, a učinkovit trik (spomnite se Matrinih izdelkov (Espace, Bagheera), tistega štosa s telefonom ob velikem zaslonu pa vseeno ne razumem najbolje.
29.9.2020 14:17:36
klemens
Štos s telefonom je pač po trenutnem trendu, čim več ekranov. Lahko bi še enega montirali pred sopotnika...in posneli nove Simpsonove.
29.9.2020 15:24:36
spartan
Vidim kar dvig kvalitete. Ni slabo.
30.9.2020 9:59:02
1-2-3
Na tej povezavi je še več slik https://www.autoexpress.co.uk/dacia/sandero/353272/new-dacia-sandero-grows-aims-keep-cheapest-car-crown-pictures in moram reči da sploh ne izgleda slabo. Cena bo zagotovo višja kot trenutna Dacia že zaradi določenih serijakih asistenčnih sistemov. Vendar pa če bo cena vseeno primerna zna biti prodaja dobro, če bi iskal avto v tem razredu bi zagotovo tudi to Dacio resno obravnaval.
30.9.2020 12:25:20
slonana
Fantastičen!
30.9.2020 19:39:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija